Potřebujete se „vypsat“ z těžké životní situace? Toužíte nalézt nové přátele? Zkuste svěřit svůj životní příběh Deníku a jeho čtenářům.

Hledáme pro syna prarodiče

Vážená redakce,
dovolte mi, abychom se připojili do vašich Řádek důvěry, za které děkujeme. Jsme rádi, že jste je opět obnovili.
I my hledáme pro našeho pětiletého syna dědečka a babičku. Jelikož víme, že jsou lidé, kteří nemají vlastní děti ani vnoučata, a tak by si rádi prostřednictvím redakce našli třeba vnuka, doufáme, že uspějeme. Jenom o sobě zatím nevíme. Věřím, že dobří lidé ještě existují a je jich někde dost, tak snad budeme mít my všichni dohromady štěstí. Těšíme se na upřímné a čestné odpovědi. Manželé z Vysočiny

Ještě stojí za to žít, ne jenom vnitřně přežívat

Rád bych tímto způsobem oslovil ženu, která by mě chtěla poznat.
Jsem čtyři roky rozvedený. Tuto životní situaci jsem si nepřál, ale postupem času jsem se s tím smířil. Mám dva syny. Je mi 55 let, jsem štíhlé postavy. Bydlím u Přelouče ve svém rodinném domku. Po práci se rád věnuji kutilství. Rád jezdím na výlety autem i na kole a tuto aktivitu bych chtěl obnovit ve dvou. Mám rád tanec a partnerskou komunikaci ve volném čase. Zjistil jsem, že svůj život bych znovu rád začal sdílet se ženou, která hledá partnerskou spolupráci a citové naplnění ve věku, kdy ještě stojí za to žít, ne jenom přežívat. Čas určitě k vzájemnému poznávání napoví více. Miloš, Přeloučsko

Hledám přítelkyni, nabízím domov

Předem děkuji Řádkům důvěry. Jsem starší důchodkyně. Manžel mi zemřel a já zůstala sama v domku. Je mi smutno a ráda bych nabídla bydlení starší paní v zařízeném bytě v domku, která by se mnou pod jednou střechou žila. Bydlení by měla zdarma. Nabízím přátelství a dobrou pohodu. Marie z Orlickoústecka

Dcera by si zasloužila ještě druhou šanci

Vážená redakce,
píši za dceru, protože vím, že sama by nikdy nenapsala. Dceři je 33 let, byla vdaná, měla hezké manželství, když do jejího mladého manželství vstoupila jiná, starší, rozvedená žena a odloudila jí manžela.
Dcera byla velice zklamaná, přišlo to jako blesk z čistého nebe. Její srdce bylo velice zraněné a proplakala mnoho nocí. A my rodiče s ní. Měla nedokončené bydlení, které si budovala se svým manželem. Byly to velice těžké chvíle pro ni a pro nás. Snažili jsme se jí být oporou. Začala dálkově studovat vysokou školu a budovat si byt sama.
Všechno v životě nakonec přebolí a teď vím, že by si už zasloužila hodného, inteligentního muže s vyřešenou minulostí pro hezký trvalý vztah a pro založení rodiny. Dcera bydlí ve větším městě východočeského kraje. Maminka z Pardubic

Zdravotní problémy chci řešit ve dvou

Vyrůstal jsem s rodiči, byli jsme čtyři. Matka, otec a dva bratři. Když můj otec onemocněl, bylo mi 5 let. Musela se o nás starat maminka. Tatínkovi bylo 40 let a bráchovi 9 let. Otec nemohl moc chodit, snad jen špatně s holí. Když mi bylo 15 let, tak ulehl na postel a bratr rukoval na vojnu. Zůstal jsem na vše jen s maminkou. Otec zemřel v 56 letech. Dokud však žil, musel jsem ho ošetřovat a pomáhat s ním mamince. Když si na to vzpomenu, musím brečet. Proto hledám ženu, která mi to vynahradí, doma jsem již 20 let sám. Rád bych poznal hodnou ženu. Je mi 64 let, měřím 166 cm. Nechci žít sám, ale ve dvou, může to být pro mě kamarádka, přítelkyně…. se kterou již nebudu sám.

Jiří, Náchodsko

CHCETE NAPSAT DO ŘÁDKŮ DŮVĚRY
Do Řádků důvěry můžete napsat vlastní příběh, v němž se podělíte o své starosti, samotu, ale i radosti a úspěchy. Možná právě touto cestou získáte nová přátelství. Své příspěvky s kontakty na vás (adresou a telefonním číslem) i odpovědi na zveřejněné příběhy posílejte na adresu: Hradecký deník, Řádky důvěry, Kladská 17, 500 03 Hradec Králové, případně na e–mail milena.holmanova@denik.cz.

Neuveřejňujeme anonymní příspěvky. V případě odpovědi uveďte vzadu na obálce, komu odpovídáte a datum otištěného příspěvku. Dopisy adresátům doručíme.