Lidé mohli nahlédnout do prostor, kam se běžně v průběhu roku nedostanou, jako například do obřadní síně.

Otevřené dveře byly i v pracovně pana starosty, velký zájem přitahovala komentovaná prohlídka hodinového stroje ve věži radnice.

Na všechny příchozí čekala nejen prohlídka všech prostor s odborným výkladem, ale i výstava dobových obrázků a fotografií. A kdo si chtěl uchovat vzpomínky na toto výročí, mohl si zakoupit mnoho upomínkových předmětů, a to například mince, skleničky či brožury o historii radnice.

„Úplně poprvé jsem se dostal až k hodinovému stroji ve věži. Bylo to velmi zajímavé," řekl spokojeně Vladimír Beneš. Spolu s ním navštívily radnici i Miluše Hejnová a Lída Vlčková. „Jsme Náchoďáci, proto pro nás tato prohlídka znamenala mnohem více, než pro ty, kteří nejsou místní. Bydlela jsme totiž hned naproti radnici v dnešní Poštovní ulici. Byla to vzpomínka na mládí," dodala Miluše Hejnová.

Tak velký zájem o prohlídky zaměstnanci radnice zdaleka neočekávali. „Velké poděkování patří všem, kteří se na přípravě této akce podíleli. Jsme velmi potěšeni, že ty týdny příprav stály za to," komentovala den otevřených dveří tajemnice Městského úřadu v Náchodě Hana Mílová.

Kdo nestihl lednový termín, nemusí zoufat. Své dveře otevře náchodská radnice ještě 26. dubna od 13 do 17 hodin.