Ráno se třicet vozů Porsche sjelo na náchodském zámku. Po jeho prohlídce zamířila kolona do polského Jarkowa, kde byla naplánována prohlídka japonské zahrady, která zaujala především ženy. Následně zamířili majitelé „poršáků" do Hronova, kde měli přestávku na oběd. Vozidla odstavili na náměstí a ty hned začali poutat pozornost procházejících. Všichni nablýskané káry obdivovali a po celou dobu také cvakaly spouště fotoaparátů.

Na sraz přijel také z Brna Libor K., který se svěřil, že se snaží jezdit na všechny srazy, kterých je během roku několik. „Pravidelně jezdím okolo 3. září do Vratislavic nad Nisou, kde se pořádá sraz v rámci narozenin Ferdinanda Porsche. Dělají se také srazy na okruzích, kde se každý může vybláznit po svém, ale tak, aby to nerozbil," dodal Libor K.

Porsche setkání se na východě Čech konalo už šestým rokem. „Bydlím v Hradci Králové, a tak zajišťuji setkání v tomto regionu. Snažím se, aby se každý sraz konal někde jinde a nestartovalo se z jednoho místa. Jezdí sem lidé z celé republiky, tak vymýšlím program, aby se pokaždé podívali na něco jiného. Vždy se plánuje trasa po zajímavých místech. Vloni jsme byli v Trutnově a před tím jsme začínali v Novém Městě na zámku. Letos to je Náchod. Jsme parta kamarádů, kteří se takto schází a poznáváme krásy naší republiky," upřesnil pořadatel východočeského srazu Jaromír Bernard.

Z Hronova mířila další trasa do Police nad Metují, kdy byla prohlídka muzea papírových modelů a Merkuru.

„Zavzpomínáme na mladá léta, jak jsme se učili montovat šroubečky a matičky. Sobotní vyjížďka končí v Teplicích nad Metují, ke je domluvená uzavřená silnice. Je to v místech, kde se kdysi jezdila rychlostní zkouška rallye IDA. Tam se bude moc každý vyřádit dle svých možností. Na neděli je naplánovaná prohlídka Adršpašských skal," doplnil Jaromír Bernard.