Například v Polici nad Metují se uskuteční hned dva dětské dny. Ten první pořádá Mateřské centrum MaMiNa. Jedná se o Putování s dvanácti měsíčky, které je určeno pro děti do devíti let a jejich rodiče. Na malé kluky a holčičky čeká cesta plná překvapení, startuje se průběžně v době od 9 do 11 hodin na Záměstí, putuje se směr Zděřina.

Druhou polickou akcí je Dětský den s AMK (automotoklub) Police nad Metují. Ten se koná současně i k 60. výročí založení automotoklubu. Nejen na děti, ale i na dospěláky čeká bohatý program, jehož součástí bude moto trial show, diskotéka pro děti, ukázka RC modelů, beseda se Svoboda teamem či večerní zábava. Moto trial show předvede Pavel Balaš, vícenásobný mistr ČR v moto trialu.

Velká akce se uskuteční dnes od 13 hodin i ve Vršovce. Na programu budou nejen soutěže, ale i skákací hrad, skluzavka, trampolína, houpačky či dětská lezecká stěna. Nebude chybět tombola, malování na obličej, škola žonglování, malý hasič, soutěž o největšího dětského rockera, focení na motocyklu Harley-Davidson a mnoho dalších aktivit.

Tradiční vysokovský Pohádkový les odstartuje mezi 9. až 12. hodinou. Na trase děti potkají ježibabu, vodníky, hejkaly, víly a další pohádkové bytosti.

Josefovský Dolík se zítra od 13 do 17 hodin změní v říši Sněhurek a trpaslíků. Děti jistě potěší skákací hrad, řada vystoupení a zábavná stanoviště. Každý, kdo přijde v přestrojení za trpaslíka či Sněhurku, může soutěžit o nejhezčí masku.