Nyní je na náměstí velký plac s lavičkami a několika stromy. Nově vzniklá plocha je pokryta dlážděním a moderním osvětlením. Před italskou restaurací, tak díky nové podobě náměstí mohlo vzniknout i několik parkovacích míst.

Stále však zbývá velká plocha, která se některým občanům zdá zbytečná. Podle starostky Hany Nedvědové se ale nové místo využije. Několikrát za rok na velké události a po zbytek roku bude působit jako místo, kde si mohou hrát děti a dospělí trávit svůj volný čas.
Není to však všechno, co se na Hronovském náměstí stavělo. Je již položena deska pro novou budovu pošty, která by se měla začít brzy stavět. V tomto roce by již měla být hotova hrubá stavba, následující rok by se měla budova pošty dokončit.

„Náměstí se mi líbí, myslím si ale, že by to ještě chtělo využít více tu plochu. Ty kostky jsou zde podle mě zbytečné, nemůžete tady ani jezdit na kolečkových bruslích. Chybí také informační tabule pro turisty. Jsem z nového náměstí rozpačitá,“ říká žena sedící na lavičce, která žije v Hronově již dvacet let.

Ani turistům se nová tvář náměstí zatím příliš nezamlouvá. „Moc se mi nelíbí, postrádám tu více zeleně,“ říká žena, která je v Hronově na návštěvě. Její muž přitakává: „Také mi tu chybí květiny, a zdá se mi, že zde není mnoho místa na parkování, přijde mi to trochu teď jako bludiště.“

Mladým ženám, které se v horkém dni osvěžovali lízáním zmrzliny se náměstí líbí, vadí jim však odkloněná doprava.

Prázdný prostor se však přeci jen trochu vyplní. Podle projektu se již náměstí měnit nemělo, ale i na velké žádosti lidí se plocha více zezelená. „Nejčastější dotaz občanů je, přibude-li na náměstí ještě nějaká zeleň. Uvažujeme proto o přidání květináčů,“ říká starostka.

Poslední velká komplikace – přesunuté autobusové nádraží – by již od začátku příštího týdne měla být také minulostí. V pondělí se nádraží vrací zpět do Čapkovy ulice. V provozu by měly být čtyři autobusové zastávky.

(Radim Horák)