„Jelikož jsme vesměs Náchoďané, nebo alespoň slušně domestikované naplaveniny, a protože jsme původně zkoušeli v České Skalici a drancovali aparát kapele Ondry Tučka, připadali jsme si trochu jako bez domova… Odtud tedy název seskupení,“ vysvětlila zpěvačka Lucie Peterková.


Protože jsou všichni členové kapely hudebně dosti vytíženi, mělo jít původně o jednorázový projekt s několika písničkami. Nakonec vzniklo „regulérní“ seskupení, které zatím rozhodně končit nemíní.


„Celá naše geneze je fatální. Zatoužili jsme s bratrem Tomášem zkusit hudební projekt založený na autorském šansonu, jen tak, pár písniček s muzikanty Petrem Záleským a Ondřejem Tučkem. Osud nám pak do cesty přivál ještě profesora Milana Poutníka a houslistu Tomáše Lhotského. Všechny věci, které máme, jsou původní. Autorem hudby je v základě bratr, který přináší základní motivy. Ty pak rozvíjí celá kapela. Autorem většiny textů je Milan Poutník. Text první písně, díky které to celé započalo, napsal Pavel Bělobrádek, jinak je autorem textů Milan Poutník,“ popsala začátky a složení kapely Lucie.


Každý z muzikantů se navíc sólově věnuje velmi rozdílným žánrům: vážná hudba, dixieland, punk, crossover, bluegrass, což dohromady tvoří velmi osobitý projev.


Šestice nedávno vystupovala například na Jiráskově Hronově. „Čapkův sál byl plný lidí, kteří nás z nějakého důvodu přišli opravdu vyslechnout. To byl pro mě zatím jeden z nejsilnějších zážitků. Zásluhu na tom nese skvělý zvukař Míša Kops, který vlastně koncert na jeviště a do sálu pro minimálně dvě stě lidí prosadil,“ dodala Peterková. Nejbližší koncert kapelu čeká 15. září v Kuksu.