Už při prvním pracovním jednání v malém sále Divadla J. K. Tyla domácí organizátoři představili připravovaný pestrý celodenní kulturní, společenský a sportovní program, který se od března upřesňoval podle přihlášek zástupců jednotlivých Kostelců do sportovních disciplín a do kulturních akcí.
Kromě tradičních a velmi oblíbených částí programu organizátoři slibují i překvapení. Na velkém i malém pódiu bude probíhat celodenní kulturní a zábavný program, ve kterém Kostelečáci baví Kostelečáky.

Program bude probíhat také u škol, v chrámu sv. Jakuba, v zahradě Domku Boženy Němcové, která ožije muzikou cimbálovek, vůní jídel regionálních specialit a třpytem vína, a na sportovištích. Pro pamětníky i pro zavzpomínání bude instalována ve výstavní síni expozice mapující dvacet let těchto originálních setkávání a představí jednotlivé Kostelce.

Pořadatelé zajistili kvalitní občerstvení, možnost nákupu řemeslných výrobků a slibují další pestrá překvapení.
Letošního setkání, jehož první ročník se uskutečnil v roce 1992 v Kostelci nad Černými lesy, by se měly zúčastnit kromě domácího Červeného Kostelce také Kostelec u Zlína, dále Kostelec na Hané, Kostelec nad Černými lesy, Kostelec nad Labem, Kostelec nad Ohří, Kostelec nad Orlicí, Kostelec nad Vltavou, Kostelec u Holešova, Kostelec u Jihlavy, Kostelec u Kyjova, Kostelec u Stříbra, Vrabtův Kostelec a Zbořený Kostelec. (hyš)