V sobotních ranních hodinách se tyto sportovní kabriolety začaly sjíždět na hronovském náměstí, kde poutaly velký zájem kolemjdoucích a nikdo si nenechal ujít příležitost prohlédnout si „pořádná fára“ zblízka.

Na sraz se sjelo díky pěknému počasí sedmnáct naleštěných bavoráků a jedna Corvetta. S tou přijel bývalý majitel BMW, který ani výměnou auta neopustil své kamarády.

Po občerstvení a ranní kávě si ještě účastníci srazu prohlédli rodný domek A. Jiráska a potom se vydali na vyhlídkovou jízdu po okolí. Další zastávkou bylo stárkovské náměstí, kde se zastavili na oběd.

„Jako každým rokem, tak i letos se jedná o pohodový srázek kamarádů a majitelů ,Zet trojek’. Nejsme příznivci velkých komerčních akcí a raději se setkáváme spíše na svých klubových akcích, kde si máme možnost popovídat a projet se vždy v klidu pěknou krajinou a navštívit i řadu památek. Na sobotu mám připravenou jízdu po okolí krajem Aloise Jiráska a Boženy Němcové a na neděli mám připraveny tři trasy, ale kam pojedem to se rozhodne až ráno. Jsem rád, že nám přeje počasí a že se díky tomu sjelo tolik vozů. Zatím panuje optimistická nálada, tak doufám, že vydrží až do konce a všichni budou odjíždět jako vždy spokojeni,“ řekl Deníku pořadatel srazu a majitel Z trojky Jaroslav „Bída“ Bitnar.

(Jiří Mach)