Přes tisíc metrů čtverečných povrchu už bylo vybagrováno a pilně se pracuje na jeho obnově.

„Na silnici bylo kompletně vyměněno podloží a v současné době se začínají žulové kostky vracet zpět na své místo. Problémem bylo sehnat firmu, která by silnici znovu vydláždila. Dělníci, kteří na rekonstrukci pracují, jsou dokonce až z Písku a denně položí okolo šedesáti metrů čtverečných kostek," informoval starosta Vysoké Srbské Josef Klučka. Dodal, že celou rekonstrukci, jelikož se jedná o místní komunikaci, financuje obec ze svého vlastního rozpočtu. „Náklady se budou pohybovat okolo tři čtvrtě milionu korun," řekl starosta.

Silnice je pro svou strmost okolo šestnácti stupňů vyhledávaným místem pro vrchařské prémie při cyklistických i jiných závodech. Pořadatelé ji využívají také při závodech Rallye Sudety MTB, které se jedou už 7. září. Neohrozí rekonstrukce cesty tento známý atraktivní podnik?

„Rekonstrukce silnice by měla být kompletně hotová do 12. září. Jelikož se závody jedou před termínem dokončení, je s firmou domluveno, že v místě, kde se závodníci na silnici napojují, vydláždí alespoň její část, abychom vyhlášený závod zbytečně neomezovali. Je to i vyhlášené a atraktivní místo, na které se vždy sjíždí spousta diváků," dodal Josef Klučka.