Součástí budou řízené degustace a přednášky o víně. Se speciálním programem vystoupí pěvecký sbor Pěnice z České Skalice. V doprovodném programu zahrají kapely Champagne Lovers band a Kon&Takt. Děti ocení loutkovou pohádku v podání souboru BOĎI z Jaroměře i skákací hrad. Připravený bude také zoo koutek. Po celý den nebude chybět občerstvení. V ceně stokorunového vstupného bude degustační sklenka, kterou jistě využijete při ochutnávce nabízených vín. Děti vstupné neplatí. Akci pořádá město Česká Skalice ve spolupráci s muzeem a dalšími spolupořadateli.

Mezinárodní sraz šlapacích vozítek a moskvičů

Na dětském dopravním hřišti v Náchodě - Bělovsi se v sobotu od 8 hodin uskuteční 8. mezinárodní sraz šlapacích vozítek. Vítány jsou moskviče a další autíčka, traktory, formule a šlapací vozidla s volantem, s řidičem i bez řidiče. Dopoledne v 11 hodin odstartuje u bývalého hotelu Itálie spanilá jízda autíček a pojede po pěší zóně až na náměstí. Hlavní program opět pokračuje na dopravním hřišti od 12.30 hodin. Čekají vás soutěže pro děti i dospělé, jízdy zručnosti, rychlostní závody, technická zručnost nebo znalost šlapacího vozítka.

Náchodský týden chystá…

Nemáte ještě plány na léto? Přemýšlíte, jak zabavíte své děti během prázdnin? Do týdeníku jsme pro vás připravili deset stran nabitých tipy na výlety, kam vyrazit za koupáním v přírodě, koncerty či festivaly. Program akcí na celý červen, červenec a srpen nejen ve vašem okolí najdete tradičně ve středu jako součást vydání Deníku a od čtvrtka pak samostatně na stáncích včetně TV přílohy. Nenechte si ujít speciální vydání.

Na Den otevřených ateliérů otevřel svou dílnu veřejnosti i náchodský řezbář Zdeněk Farský.
Spolky a umělci otevírají své dílny a ateliéry