„Pořadatelem konaného koncertu není Město Jaroměř. Stejně tak se tento koncert nekoná pod jeho záštitou. Ze strany Městského kulturního střediska

došlo k uzavření běžné nájemní smlouvy, jako s jakýmkoliv dalším subjektem, jenž projeví zájem o pronájem prostor v městském divadle," vysvětlil starosta s tím, že pořadatel koncertu musí dodržovat stejné povinnosti jako všichni ostatní nájemci městského divadla.

Podle Jiřího Klepsy jsou členové rady města přesvědčeni, že nemohou a ani nechtějí zasahovat do práva vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace. „Dále jsou členové rady města toho názoru, že v případě porušení právního řádu ze strany kohokoliv se tímto jednáním budou zabývat orgány činné v trestním řízení, které jsou za potírání kriminality odpovědné," upozornil starosta a dodal: „Ze strany pořadatelky koncertu Michaely Rojtové jsem byl ujištěn, že koncert bude zabezpečený dostatečnou pořadatelskou službou."

Z důvodu bezproblémového průběhu koncertu se starosta rozhodl, že požádá zástupce Policie České republiky o zvýšený dohled v okolí městského divadla po dobu konání koncertu.

Čtěte také zde: Zazpívá Ortel v Jaroměři? Radnice musí řešit dvě petice