Forma brigád se dá rozdělit do několika kategorií – podle fyzické a časové náročnosti a podle finančních odměn. Vybrat si můžou z drobných služeb, jako je roznášení reklamních letáků za pár stovek, které však zaberou minimum volného času. „Já roznáším letáky i ve školním roce a v pohodě to stíhám. Zabere mi to tak čtyři hodiny týdně. Nepřijdu si sice na žádné závratné peníze, ale každá koruna je dobrá,“ říká Pavel Nový, student a brigádník z Nového Města nad Metují. Další fyzicky méně náročnou prácí je brigáda v oboru prodavač. Ve většině případů se ocitnete jako prodavač v nějakém stánku se zmrzlinou, cukrárně, hypermarketu nebo krámku s potravinami. Nabízejí se také fyzicky i časově náročnější práce. V tomto sektoru si zájemci najdou práci v hypermarketech ve skladech či při vyrovnávání zboží. U některých firem se nabízejí i pomocné práce na stavbě, které bývají velmi dobře finančně ohodnoceny. Také se lze uplatnit jako pomocná sílav lese nebo na zahradách. „Minulé léto jsem si našel brigádu jako pomocník na jedné stavbě. Oproti jiným brigádám byla sice tato o něco náročnější, ale zato jsem si vydělal mnohem více peněz než vyrovnáváním zboží. Tato byla navíc rozhodně mnohem zajímavější a nabral jsem při ní mnoho zkušeností, které jednou mohu využít. Určitě si na toto léto najdu podobnou brigádu,“ uvedl Jaroslav Polák z Náchoda.


Jednou z nejoblíbenějších brigád je práce v profesi číšník a servírka, která ač to na první pohled nemusí tak vypadat, je také velmi fyzicky náročná. Tato práce vyžaduje stálý styk s lidmi, tudíž není určena všem zájemcům. „Minulé létě jsem si našla brigádu jako servírka v jedné restauraci v Náchodě. Musím říct, že jsem si to tak náročné nepředstavovala. Po prvním dni jsem přišla domů hrozně utahaná a druhý den se mi do práce nechtělo. Ale časem jsem si zvykla a ty peníze za to také stály,“ říká Lucie Veltrová z Náchoda


Obzvlášť v létě, v době dovolených, nebo před Vánocemi, kdy je všeobecně nejvíc práce, jsou brigádníci nepostradatelní. Jsou ale stále častěji přijímáni i proto, že se nedostává kvalifikovaných zaměstnanců. „Na českém trhu práce panuje napjatá situace, firmy mají problémy s hledáním odpovídajících zaměstnanců. Řeší to, aspoň dočasně, právě najímáním brigádníků,“ tvrdí ekonomka Markéta Šichtářová.


Zaměstnávání brigádníků má ale také tu výhodu, že se zaměstnavatel nemusí starat o zdravotní pojištění, které za studenty vždy platí stát. Jejich platy jsou navíc podstatně nižší než mzdy stálých zaměstnanců, najmout brigádníka je tedy po všech stránkách levnější.


Pracovat při studiu sice může být náročné, ale z hlediska daní z příjmů se to určitě vyplatí. Student si totiž může kromě slevy na dani na poplatníka odečíst ještě slevu na studenta, která na rok 2008 činí 4020 korun.


Nevýhodou by pro firmy, ale i pro pracovníka by mohla být krátká doba brigády. Například za měsíc se student stačí naučit jen základní úkony, nemůže tedy vykonávat žádnou důležitější a náročnější práci. Nejčastější právní formou vykonávání brigád je dohoda o provedení práce. Využívá se, pokud doba práce nepřesáhne sto padesát hodin. Může být domluvena písemně i ústně. Nejvýhodnější je i z toho důvodu, že zaměstnavatel ani brigádník neplatí nejen zdravotní, ale ani sociální pojištění.

(mas, dvo)