Při příležitosti dokončení obnovy krovu a střechy bude kostel otevřen a uskuteční se zde jeho komentované prohlídky, a to v rámci populárního cyklu (Ne)tušené souvislosti Národního památkového ústavu.

Díky komentovaným prohlídkám s výkladem obvykle netušených souvislostí poznají návštěvníci stavební historii kostela, běžně nepřístupné prostory kruchty a krovu kostela. První komentovaná prohlídka začíná v 10.30, druhá v 13.30, poslední v 15.30 hodin. Vstup je zdarma, ale je možno přispět dobrovolně na opravy kostela.

Během výkladu je možno se seznámit s historií stavění a údržby památek, barokním stavitelstvím, historickými a stavebními materiály, postupy zkoumání, technologie záchrany památek, ke spatření bude také praktická ukázka technologické minilaboratoře a prezentace atraktivních mikrosnímků omítek a barevných vrstev. Lidé uvidí i výstavu fotografií z průběhu obnovy krovu a střechy.

Akci pořádá Římskokatolická farnost Broumov, Národní památkový ústav a občanské sdružení Omnium, které se na obnově barokních kostelů podílí.