Termín se posunuje kvůli žádostem uchazečů o vysvětlení k projektové dokumentaci. I přes další odklad je však vedení kraje přesvědčeno, že na jaře uzavře smlouvu s firmou, která tendr vyhraje, a přestavba konečně začne.

Radní pro oblast investic Josef Dvořák včera novinářům řekl, že termín otevření obálek se posouvá na 8. prosince. Připustil však, že je možný ještě další odklad až do poloviny prosince. „Je to složitá zakázka opravdu velkého významu. Dosud bylo podáno 19 dodatečných informací. Ve velkém objemu jde o informace, kdy vysvětlujeme zájemcům, kde si mají informace vyhledat, nebo je opakujeme," řekl Dvořák. Dokumentaci k soutěži si vyzvedlo už 34 firem.

Své znepokojení nad protahováním soutěže včera vyjádřil hejtman Lubomír Franc. „V pondělí na radě jsem se docela rozčiloval. Je svolaný řídící výbor k nemocnici. Budu žádat vysvětlení k mnoha věcem," řekl novinářům hejtman a dodal, že přestavbu považuje za největší úkol v svého volebního období. „Můžeme to vysvětlovat, ale Náchod čeká, že se začne stavět," prohlásil Lubomír Franc.

Přestavba náchodské nemocnice je projekt, v němž se kraji dosud příliš nedařilo. Původně měla být zahájena už v roce 2012 a její dokončení bylo plánováno letošní rok. Letos v červenci byl však teprve vypsán tendr.