Mezi takové určitě patří provozovatele teplické plovárny, která narozdíl od chemicky upravované vody na jiných koupalištích nabízí návštěvníkům přírodní vodu čištěnou přes pískovou filtraci. „Teplická plovárna je provozována v režimu přírodního koupaliště bez použití bazénové chémie,“ potvrzuje starosta města Milan Brandejs, že ve velkém bazénu pro plavce (50x25 metrů) i v brouzdálku pro děti je voda nechemicky čištěná.


Teplické plovárně, která má svoji určitou historickou hodnotu, dodávají jisté kouzlo i klasické dřevěné kabinky určené k převékání a odkládání osobních věcí.


Koupaliště samozřejmě mohou využívat i návštěvníci, kteří přijíždějí na Teplicko většinou za něčím jiným, než je ležení u vody. „Když se turisté vrátí z prohlídky skal, tak si mohou jít odpočinout na plovárnu,“ naznačuje starosta Teplice totiž nenabízejí jen notoricky známé Skalní město, ale také dostatek cyklistických i pěších turistických tras vedoucích i jinými partiemi okolní přírody. A samozřejmě již zmiňovanou plovárnu, na které jsou samozřejmostí sprchy, pro děti je zde možnost využití pískoviště, houpaček a kolotočů. „Nový je betonový stůl na stolní tenis, nechybí ani kurt na nohejbal nebo volejbal či líný tenis,“ vyjmenovává Milan Brandejs, a nezapomíná ani na ruské kuželky.


Nejzajímavější atrakcí je bezesporu skokanský můstek s 1,5metrovým stupněm a hlavně s třímetrovým prknem. Lákadlo ocení hlavně ti, na něž by na jiných kouplištích při skákání ze břehu do vody pískali plavčíci.


Provozní doba je od 10 do 18 hodin, při vhodných podmínkách je koupaliště otevřeno do 19 hodin. A právě příznivé počasí je to, co dosud první třetině prázdnin chybělo asi nejvíce. Více sluníčka by se ale mělo objevit už dnes a i na příští dny je předpověď příznivější.


Snad druhá polovina prázdnin ukáže případným návštěvníkům koupaliště jasnější slunečnou tvář.