Vzdělávací akce se uskutečnila v rámci tzv. Vrstevnického programu, který ve škole již několik let běží. Cílem bylo opět proškolit děti, které poté budou po celý rok ve škole pomáhat radou i konkrétním řešením slabším žákům, jež něco trápí. V případě potřeby se stanou jejich důvěrníky a budou také sledovat, zda se ve škole nerozmáhají nežádoucí jevy, jako je například šikana.


„Žáci se v kurzu učili právu, demokracii, komunikaci či zásadám společenského chování. Probírali jsme také asertivní chování, řešili modelové situace, které mohou v dětském kolektivu nastat a podobně,“ sdělila učitelka Eva Bursíková. Podle jejích dalších slov se proškolená skupina pod názvem Klub správných holek a kluků bude nyní scházet na svém jednání po celý rok, a to jednou za 14 dní. Pod dohledem učitelů bude řešit problémy dětí, které se se svým trápením odhodlaly svěřit schránce důvěry. Dále se bude zabývat odstraněním špatností, které se budou ve škole právě dít a navíc ještě připravovat zábavné odpolední akce pro ostatní žáky.


„Vrstevnický program běží na naší škole již od roku 2001. Kurz asistentů však proběhl teprve podruhé. Celý pobyt není levnou záležitostí, a tak děkujeme za podporu nejen rodičům, ale také škole, jež hradí žákům dopravu. Dík patří i MěÚ, který nám letos přispěl částkou 3000 korun,“ uvedla Eva Bursíková.