Graficky přehledně zpracovaného průvodce s množstvím barevných fotografií vydalo ve své edici Česko všemi smysly nakladatelství Soukup & David, které se zaměřuje na turistickou literaturu.

Průvodce kombinuje popis významných míst kraje s praktickými návštěvnickými informacemi. Zaměřuje se přitom na možnosti turistického a sportovního vyžití po celý rok a v každém počasí (opomenuto není ani horolezectví či golf) a zvláštní pojednání věnuje místům přitažlivým pro děti. Nechybí připomenutí kulturně-historických zajímavosti jednotlivých míst, jejich významných osobností i pověstí.

Rozmanitou, nepříliš soudržnou lokalitu, sahající od Broumovska přes oblast skalních měst a Jestřebí hory až po Jaroměř a Velichovky, autoři rozčlenili do jedenácti kapitol. Závěrečná dvanáctá se věnuje oblouku polského příhraničí od lázeňské Chudoby přes Stolové hory a jejich podhůří s poutními Vambeřicemi po Novou Rudu s vyhlídkovými vrchy i důlním muzeem. Součástí publikace je blok volných vstupenek do zdejších muzeí, galerií a památkových či zábavních objektů.

(mei)