VYBRAT REGION
Zavřít mapu

„U Gurina" se diskutovalo o pivu

Hronov /FOTOGALERIE/ - Do místní restaurace „Stovka u Gurina" přijel mezi zdejší štamgasty sládek Zdeněk Rais z plzeňského pivovaru, tedy ten nejpovolanější, který pro ně jejich oblíbený lahodný zlatavý mok připravuje.

15.6.2012
SDÍLEJ:

Posezení se sládkem v hronovské restauraci „Stovka u Gurina“.Foto: Jiří Mach

V této vyhlášené hospůdce se konala propagační akce plzeňského pivovaru Gambrinus s názvem „Posezení se sládkem", která byla nejen poučná, ale i zábavná a soutěžní.

V úvodní části představil sládek místním štamgastům celý proces výroby piva jak se jednotlivé druhy od sebe liší a co vše se s pivem děje, než se dostane do sklenice na stůl.

Nechybělo představení celé produkce pivovaru Gamrinus, jehož výrobky je možné v několika druzích v této restauraci konzumovat.

Potom následovala vášnivá debata, ve které sládek odpovídal na zvídavé dotazy štamgastů.

Otázky pokládal dokonce i sládek

Několik otázek položil ale i sládek a kdo pozorně poslouchal a správně odpověděl, obdržel drobný propagační předmět.

Posléze přišla na řadu soutěž, která nebyla zase až tak lehká, jak se všichni domnívali. Vybrané dvojice obdržely v kelímcích označených čísly různé druhy piva a jejich úkolem bylo určit, pod kterým číslem se skrývá jaký druh. To nebylo snadné ani pro opravdové pivaře a většinou každý jen spoléhal na náhodu s tím, že se snad strefí.

Nejvíce správných odpovědí měla dvojice Voltr Nývlt a jako výhru obdrželi tito pánové z rukou sládka karton piva Gambrinus, z čehož měli viditelnou radost.

Předvedl, jak správně točit pivo

Potom se ještě sládek postavil za pípu a předvedl jak, by se mělo správně pivo točit. To se zalíbilo hostům a požadovali po obsluze nápoj natočený jeho rukou což pro ně byla čest, že pro ně pivo nejen vyrobí, ale i osobně natočí.

Setkání se opravdu vydařilo

Setkání se vydařilo, kdo měl zájem, tak se něco nového dozvěděl, ale jinak to byl večer plný zábavy a pochvalovali si ho nejen hosté, ale i sládek Zdeněk Rais a specialista pro rozvoj obchodu Ondřej Malík, který byl též na akci přítomen.

Svou spokojenost potvrdil i majitel restaurace Jiří Gurin Frýba, který řekl: „Stálí zákazníci na výbornou chuť Gambrinusu již dávno přišli a věřím, že tomu bude i u těch, kteří prozatím přišli jen na prezentační akci."

Jiří Mach

Autor: Redakce

15.6.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Houby. Ilustrační foto.

Houbaři riskují zdraví. Vstupují do lesů, kam je zakázán vstup

Ilustrační foto

Pády už tlumí nová odpružená podlaha

Po sestupu mohl být start do sezony sebevědomější

Náchodsko - Po sestupu z nejvyšší soutěže se kuželkáři Červeného Kostelce představili v prvním druholigovém zápase v Přelouči, kde hraje své domácí zápasy Sadská. Novou sezonu začínají třetiligoví náchodští muži tradičně doma a nejinak tomu bylo i tentokrát, kdy na „rozjezd“ nového ročníku přivítali pražskou Konstruktivu.

Žadatel zapomněl do příjmu uvést přeplatek za elektřinu, podporu na bydle

Broumovsko - Dávky státní sociální podpory, podle policejního šetření získané neoprávněně, bude muset vrátit a ještě se zodpovídat z jejich nárokování 37letý muž z Broumovska.

AUTOMIX.CZ

Filtry pevných částic pro nafťáky zlevňují. Alespoň u některých značek

Filtr pevných částic je jedním z největších strašáků u moderních dieselových ojetin. Mnoho řidičů má pocit, že když se jedná „pouze o věc ekologie“ mohou filtr bez obav vyndat, nicméně faktem je, že jeho přítomnost v autě má dost velké opodstatnění. Je tedy velmi dobrou zprávou, že se cena nových filtrů vyvíjí příznivým trendem.

Hřiby jako za Mrazíka. Celý region má houbovou sezonu

Královéhradecko - Také východní Čechy žijí houbařením. Z lesů lidé odcházejí s plnými koši.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení