VYBRAT REGION
Zavřít mapu

„U Gurina" se diskutovalo o pivu

Hronov /FOTOGALERIE/ - Do místní restaurace „Stovka u Gurina" přijel mezi zdejší štamgasty sládek Zdeněk Rais z plzeňského pivovaru, tedy ten nejpovolanější, který pro ně jejich oblíbený lahodný zlatavý mok připravuje.

15.6.2012
SDÍLEJ:
Fotogalerie
16 fotografií

Posezení se sládkem v hronovské restauraci „Stovka u Gurina“.Foto: Jiří Mach

V této vyhlášené hospůdce se konala propagační akce plzeňského pivovaru Gambrinus s názvem „Posezení se sládkem", která byla nejen poučná, ale i zábavná a soutěžní.

V úvodní části představil sládek místním štamgastům celý proces výroby piva jak se jednotlivé druhy od sebe liší a co vše se s pivem děje, než se dostane do sklenice na stůl.

Nechybělo představení celé produkce pivovaru Gamrinus, jehož výrobky je možné v několika druzích v této restauraci konzumovat.

Potom následovala vášnivá debata, ve které sládek odpovídal na zvídavé dotazy štamgastů.

Otázky pokládal dokonce i sládek

Několik otázek položil ale i sládek a kdo pozorně poslouchal a správně odpověděl, obdržel drobný propagační předmět.

Posléze přišla na řadu soutěž, která nebyla zase až tak lehká, jak se všichni domnívali. Vybrané dvojice obdržely v kelímcích označených čísly různé druhy piva a jejich úkolem bylo určit, pod kterým číslem se skrývá jaký druh. To nebylo snadné ani pro opravdové pivaře a většinou každý jen spoléhal na náhodu s tím, že se snad strefí.

Nejvíce správných odpovědí měla dvojice Voltr Nývlt a jako výhru obdrželi tito pánové z rukou sládka karton piva Gambrinus, z čehož měli viditelnou radost.

Předvedl, jak správně točit pivo

Potom se ještě sládek postavil za pípu a předvedl jak, by se mělo správně pivo točit. To se zalíbilo hostům a požadovali po obsluze nápoj natočený jeho rukou což pro ně byla čest, že pro ně pivo nejen vyrobí, ale i osobně natočí.

Setkání se opravdu vydařilo

Setkání se vydařilo, kdo měl zájem, tak se něco nového dozvěděl, ale jinak to byl večer plný zábavy a pochvalovali si ho nejen hosté, ale i sládek Zdeněk Rais a specialista pro rozvoj obchodu Ondřej Malík, který byl též na akci přítomen.

Svou spokojenost potvrdil i majitel restaurace Jiří Gurin Frýba, který řekl: „Stálí zákazníci na výbornou chuť Gambrinusu již dávno přišli a věřím, že tomu bude i u těch, kteří prozatím přišli jen na prezentační akci."

Jiří Mach

Autor: Redakce

15.6.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

„Nevyplatí se moc riskovat“

K nehodě došlo v úterý 28. března v Malém Poříčí na Náchodsku. Auto s šestičlennou osádkou vjelo do protisměru.

Auto, ve kterém cestovala celá rodina, vjelo do protisměru

Chybí očkovací vakcína pro desetileté děti

Náchodsko - Pediatři dostali před nedávnem zprávu, že vakcína Boostrix polio, kterou se povinně přeočkovávají deseti až jedenáctileté děti proti záškrtu, tetanu, černému kašli a dětské obrně, momentálně není a zřejmě dalších pár měsíců ani nebude.

Odborový předák: 'Ke stávce řidičů se připojíme'

Královéhradecko - Chystaná celostátní stávka řidičů autobusů se pravděpodobně dotkne také cestujících v Královéhradeckém kraji.

Kostelecký triumfoval díky 'bramboře' z Ria

Královéhradecko /ROZHOVOR, VÝSLEDKY/ - Anketa Nejúspěšnější sportovec Královéhradeckého kraje 2016: V Riu prohrál v disciplíně trap souboj o bronz, ale postavil se k tomu jako chlap.

Obchodní akademie bodovala na mezinárodní úrovni

Náchod - Ve dnech 22. - 24. března 2017 se na výstavišti v Praze-Holešovicích uskutečnil již 23. ročník Mezinárodního veletrhu fiktivních firem.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies