VYBERTE SI REGION

„U Gurina" se diskutovalo o pivu

Hronov /FOTOGALERIE/ - Do místní restaurace „Stovka u Gurina" přijel mezi zdejší štamgasty sládek Zdeněk Rais z plzeňského pivovaru, tedy ten nejpovolanější, který pro ně jejich oblíbený lahodný zlatavý mok připravuje.

15.6.2012
SDÍLEJ:
Fotogalerie
16 fotografií
Posezení se sládkem v hronovské restauraci „Stovka u Gurina“.

Posezení se sládkem v hronovské restauraci „Stovka u Gurina“.Foto: Jiří Mach

V této vyhlášené hospůdce se konala propagační akce plzeňského pivovaru Gambrinus s názvem „Posezení se sládkem", která byla nejen poučná, ale i zábavná a soutěžní.

V úvodní části představil sládek místním štamgastům celý proces výroby piva jak se jednotlivé druhy od sebe liší a co vše se s pivem děje, než se dostane do sklenice na stůl.

Nechybělo představení celé produkce pivovaru Gamrinus, jehož výrobky je možné v několika druzích v této restauraci konzumovat.

Potom následovala vášnivá debata, ve které sládek odpovídal na zvídavé dotazy štamgastů.

Otázky pokládal dokonce i sládek

Několik otázek položil ale i sládek a kdo pozorně poslouchal a správně odpověděl, obdržel drobný propagační předmět.

Posléze přišla na řadu soutěž, která nebyla zase až tak lehká, jak se všichni domnívali. Vybrané dvojice obdržely v kelímcích označených čísly různé druhy piva a jejich úkolem bylo určit, pod kterým číslem se skrývá jaký druh. To nebylo snadné ani pro opravdové pivaře a většinou každý jen spoléhal na náhodu s tím, že se snad strefí.

Nejvíce správných odpovědí měla dvojice Voltr Nývlt a jako výhru obdrželi tito pánové z rukou sládka karton piva Gambrinus, z čehož měli viditelnou radost.

Předvedl, jak správně točit pivo

Potom se ještě sládek postavil za pípu a předvedl jak, by se mělo správně pivo točit. To se zalíbilo hostům a požadovali po obsluze nápoj natočený jeho rukou což pro ně byla čest, že pro ně pivo nejen vyrobí, ale i osobně natočí.

Setkání se opravdu vydařilo

Setkání se vydařilo, kdo měl zájem, tak se něco nového dozvěděl, ale jinak to byl večer plný zábavy a pochvalovali si ho nejen hosté, ale i sládek Zdeněk Rais a specialista pro rozvoj obchodu Ondřej Malík, který byl též na akci přítomen.

Svou spokojenost potvrdil i majitel restaurace Jiří Gurin Frýba, který řekl: „Stálí zákazníci na výbornou chuť Gambrinusu již dávno přišli a věřím, že tomu bude i u těch, kteří prozatím přišli jen na prezentační akci."

Jiří Mach

Autor: Redakce

15.6.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Automobilka lidi láká. Firmy v okolí se bojí

Čtvrteční zásahy hradeckých hasičů u uhynulých labutí.
5

Ptačí chřipka udeřila v srdci Hradce. Mrtvá labuť u soutoku byla nakažená

Ideální podmínky: Broumovskem se budou o víkendu prohánět desítky psích spřežení

Janovičky u Broumova - Již od pátečního rána se začnou do podhůří Javořích hor sjíždět účastníci závodů psích spřežení. Ty se letos budou v příhraniční chatové osadě konat už popatnácté. Závod se jede dvoukolově, start v sobotu i v neděli je v 10 hodin. Na 32,3 kilometrů dlouhý okruh se vydá bezmála 40 účastníků.

Z klání opravdových chlapů z lesa vzejde v Adršpachu Dřevorubec roku

Adršpach - Zručnost, síla, napětí i zábava to vše nabídne 9. ročník oblíbených dřevorubeckých závodů s českou i zahraniční účastí Dřevorubec roku 2017, který bude zahájen v sobotu 21. ledna v 10 hodin za hlavním parkovištěm v Dolním Adršpachu.

Tipy na víkend aneb Pozvánka na vybrané společenské akce v regionu

Východní Čechy - Jako každý týden, i tentokrát Deník čtenářům přináší některé užitečné tipy na společenské události, které se konají nejen o víkendu 21. a 22. ledna.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies