VYBERTE SI REGION

„U Gurina" se diskutovalo o pivu

Hronov /FOTOGALERIE/ - Do místní restaurace „Stovka u Gurina" přijel mezi zdejší štamgasty sládek Zdeněk Rais z plzeňského pivovaru, tedy ten nejpovolanější, který pro ně jejich oblíbený lahodný zlatavý mok připravuje.

15.6.2012
SDÍLEJ:

Posezení se sládkem v hronovské restauraci „Stovka u Gurina“.Autor: Jiří Mach

V této vyhlášené hospůdce se konala propagační akce plzeňského pivovaru Gambrinus s názvem „Posezení se sládkem", která byla nejen poučná, ale i zábavná a soutěžní.

V úvodní části představil sládek místním štamgastům celý proces výroby piva jak se jednotlivé druhy od sebe liší a co vše se s pivem děje, než se dostane do sklenice na stůl.

Nechybělo představení celé produkce pivovaru Gamrinus, jehož výrobky je možné v několika druzích v této restauraci konzumovat.

Potom následovala vášnivá debata, ve které sládek odpovídal na zvídavé dotazy štamgastů.

Otázky pokládal dokonce i sládek

Několik otázek položil ale i sládek a kdo pozorně poslouchal a správně odpověděl, obdržel drobný propagační předmět.

Posléze přišla na řadu soutěž, která nebyla zase až tak lehká, jak se všichni domnívali. Vybrané dvojice obdržely v kelímcích označených čísly různé druhy piva a jejich úkolem bylo určit, pod kterým číslem se skrývá jaký druh. To nebylo snadné ani pro opravdové pivaře a většinou každý jen spoléhal na náhodu s tím, že se snad strefí.

Nejvíce správných odpovědí měla dvojice Voltr Nývlt a jako výhru obdrželi tito pánové z rukou sládka karton piva Gambrinus, z čehož měli viditelnou radost.

Předvedl, jak správně točit pivo

Potom se ještě sládek postavil za pípu a předvedl jak, by se mělo správně pivo točit. To se zalíbilo hostům a požadovali po obsluze nápoj natočený jeho rukou což pro ně byla čest, že pro ně pivo nejen vyrobí, ale i osobně natočí.

Setkání se opravdu vydařilo

Setkání se vydařilo, kdo měl zájem, tak se něco nového dozvěděl, ale jinak to byl večer plný zábavy a pochvalovali si ho nejen hosté, ale i sládek Zdeněk Rais a specialista pro rozvoj obchodu Ondřej Malík, který byl též na akci přítomen.

Svou spokojenost potvrdil i majitel restaurace Jiří Gurin Frýba, který řekl: „Stálí zákazníci na výbornou chuť Gambrinusu již dávno přišli a věřím, že tomu bude i u těch, kteří prozatím přišli jen na prezentační akci."

Jiří Mach

Autor: Redakce

15.6.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Teplice v Hronově ukázaly svou pravou tvář

Náchodsko – Hodně překvapivý je pohled na tabulku Jopeco Okresního přeboru mužů. Kromě Velké Jesenice, jejíž pohyb v horních patrech se čekal, se tam však nacházejí ještě Dolany a Mezilesí, které jsou rozhodně milým překvapením začátku soutěže.

Třináctiletý cyklista zemřel po srážce s autem. Podle všeho byl nepozorný

Východní Čechy/ Semilsko - Přímo na okraji východočeského regionu se 
v neděli stala tragická nehoda. Na Semilsku při ní zemřel třináctiletý chlapec. Jel na kole a nepřežil srážku s osobním autem.

V Broumově dokončili přípravy na nový terminál

Broumov - Dlouhá jednání a projektování jsou u konce. Jeden a půl roční příprava nového dopravního terminálu v Broumově je připravena k realizaci. Další fáze už je závislá na financích.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies