Ve čtvrtek a v pátek využila při hodinách tělocviku hřiště místní základní škola a vystřídaly se na něm děti ze všech tříd. „Letos jsme nepořádali žádné turnaje, protože by si zahrálo jen pár dětí. Při hodinách tělocviku jsme nechali hrát děti proti sobě a na hřišti se tak vystřídali všichni," řekla Jitka Šnajdrová, učitelka tělocviku.

Hlavním hracím dnem byla sobota, kdy od ranních hodin bojovalo o vítězství osm smíšených dvojic registrovaných volejbalistů.

„Letos plážový volejbal zastřešil volejbalový klub. Město nám pomohlo s vybudováním hřiště a zázemím. Písek nám opět zapůjčila místní stavební firma, která si ho zase odveze a zpracuje. Jelikož slunce spaluje náměstí od ranních hodin, tak jsme po zkušenostech z minulých ročníků nainstalovali i slunečníky, pod které se dalo schovat. Od místních firem jsme měli také pro děti zapůjčenou trampolínu a pro osvěžení bazén. K dispozici byl i stánek s občerstvením. Vše se podařilo uspořádat bez větších finančních prostředků," řekl hlavní organizátor Jan Ševců.

Hlavním cílem celé akce bylo zviditelnění volejbalu v Hronově. „Je to také něco jiného než hra v hale a nebo na antuce. Chtěli jsme do města přilákat více lidí, a tak jsme to rozšířili ještě o trhy. Bohužel těch prodejců přijelo málo, což je škoda," dodal Ševců.

V odpoledních hodinách turnaj zatraktivnila broumovská kapela Ledvin Stones, která vydržela hrát až do pozdních večerních hodin.

„Do sobotního turnaje se nám přihlásilo osm smíšených dvojic, složených z aktivních volejbalistů. Jedna dvojice přijela z Hradce Králové a jedna z Ústí nad Labem, jinak to byli vesměs místní hráči. V neděli jsme dali hřiště k dispozici amatérům, kteří si odehráli svůj turnaj," informoval o turnaji Jan Ševců.