Jak nás informovala Yvona Eliášová, projekt Naše zahrada 2007 se přihlášením do soutěže uchází o cenu za podporu místní demokracie ve spolupráci s nevládními neziskovými organizacemi. Soutěž „O lidech s lidmi“ pořádá Centrum pro komunitní práci střední Morava.


„Město Broumov spolu s dalšími pěti projekty z celkových třiceti postoupilo do druhého kola soutěže, kterou zakončí oficiální vyhlášení výsledků v budově ministerstva vnitra v lednu příštího roku,“ sdělila nám Yvona Eliášová. Na vysvětlenou doplnila, že nejlepší z projektů postoupí do mezinárodního kola, kde budou soutěžit také projekty z Maďarska, Polska a Slovenska.


Na setkání se starostkou města Libuší Růčkovou a realizačním týmem se členové komise dozvěděli důvody, které vedly ke vzniku projektu Naše zahrada 2007, a byli seznámeni s průběhem letošní etapy budování za spolupráce jak veřejnosti, tak i dalších organizací, mezi nimiž jsou ZŠ Masarykova, DDM Ulita, Agentura pro rozvoj Broumovska, Arnika Broumov a odbor životního prostředí MěÚ Broumov.


„Také jsme jim představili aktivity připravované pro veřejnost a ostatní zúčastněné na příští rok,“ přiblížila nám program setkání Yvona Eliášová.
Projekt Naše zahrada 2007, jehož úspěšnou realizaci umožňují finance z městské pokladny i grantové popdpory z několika programů, se hodnotitelské komisi a organizátorům soutěže líbil.


Nadšení byli i z úpravy jednotlivých tříd Masarykovy ZŠ. Hostitele potěšila i slova japonského člena poroty, který prohlásil, že školy a třídy v zemi vycházejícícho slunce tak vyzdobené nebývají. „V tuto chvíli nám nezbývá, než Naší zahradě 2007 do závěrečného vyhodnocení druhého kola soutěže O lidech s lidmi držet palce,“ dodala za realizátory projektu.