Tam se sešli představitelé města už minulou středu v pozdním odpoledni, aby položením květin uctili památku všech vojákům, kteří za osvobození republiky neváhali položit svůj život. Nejprve byly položeny květiny k pamětní desce padlým legionářům, umístěné na Jiráskově divadle. Potom se účastníci přemístili na místní hřbitov, kde byla místostarostou Josefem Thérem položena květina k pomníku obětem 1. světové války a posléze zastupitelem Antonínem Hurdálkem k pomníku padlých vojáků z 2. světové války.

Antonín Hurdálek připomenul přítomným temnou část naší historie a následně je vyzval k minutě ticha na uctění památky padlým.

Zastupitel si posteskl nad malou účastí místních u takto významného připomenutí.

„Ani kulaté výročí nepřimělo více lidí, aby přišli uctít památku padlých. Z jednadvaceti zastupitelů, kteří byli osobně pozvaní, jich přišlo pouze šest a děti, ani mladá generace, která by si to měla nejvíce připomínat, měla zastoupení nulové," posteskl si Hurdálek.

Přítomná ředitelka základní školy na to reagovala, že se ve škole válečným událostem věnují dostatečně a informace žáci mají. Na odpolední mimoškolní aktivity děti ale nutit nemůžou. Je to prý věc rodičů a ochota žáků, aby takovéto akce navštěvovali.