Sezona započala v Pardubicích Českou ligou, kde Katka Šefcová svým vítězstvím potvrdila, že se s ní musí v letošní sezóně počítat jako s jednou z nejlepších žen. Přestože odjela rovinatý závod na průměru kol 26/18, dokázala po usilovném souboji zvítězit nad silnou soupeřkou Šárkou s koly 28/28. Celkově na 4. místě dojela Anet Morávková z lyžařského oddílu Spartak Police nad Metují a na 5. místě veteránka Eva Šefcová.

První závody Rollo ligy se konaly v Brandýse nad Labem. Dlouhý závod již s náročnějším profilem s velkým časovým náskokem vyhrála opět Katka a zvítězila tak i ve své kategorii juniorek. Eva ve své kategorii veteránek vyhrála, Anet byla třetí a Vlastimil Kráčmar z lyžařského oddílu dojel v silné kategorii na 5. místě. Kritérium se jelo v tradičně hezkém prostředí zámeckého parku. Katce přineslo opět vítězství včetně kategorie muži veteráni, kteří startovali se ženami. Eva byla první ve své kategorii a celkově obsadila 4. místo v ženách.

Následný týden se konal Eurocap v Holandsku, kterého se účastnili Katka s Anet a Jan Horák. V dlouhém závodě na 42 kilometrů dojela Katka druhá za holandskou soupeřkou, Anet v žákyních v závodě na 9 kilometrů obsadila 1. místo. Katka poprvé startovala na nové karbonové koloběžce 28/26 dodané firmou Kostka. Ve sprintu dojela Katka opět druhá a Anet v žákyních skončila na 3. místě. Jan Horák bral ve sprint 7. místo a v dlouhém závodě skončil čtvrtý.

Ten samý víkend zkusili Eva a Vlasta první crossový závod koloběžek na 50 kilometrů na Bezdězu Author cup. Eva dojela druhá za mladší, ale zkušenější soupeřkou a Vlasta v mužích zvítězil.

Mistrovství ČR vyneslo Katce a Evě titul jak v kritérium, dlouhém závodě, tak i ve štafetách. Katka se stala i absolutní vítězkou v ženách a mistryní republiky v obou závodech. Anet skončila v kritérium druhá a v dlouhém závodě třetí. Lenka Kráčmarová si přivezla dvě bronzové medaile.

Jan Horák získal dvě stříbrné a Hanka Čermáková ultraveteránky dvě zlaté medaile. Vlasta byl v kritérium devátý, dlouhý závod po pádu na startu zajel na 6. místě. Do závodů se zapojily i naše nejmladší členky a budoucí naděje koloběžek: Anička (2009) a Michalka (2012). V kritériu jely 1,1 kilometru, Anička nakonec zvítězila. Druhý den dokázala objet i osmikilometrový okruh z dlouhého závodu a skončit v kategorii 10-12 let jako nejmladší na krásném 5. místě.

Tituly z MS jsme obhajovat nemohli, neboť MS se v létě konalo v Austrálii, což bylo mimo naše finanční možnosti. V létě je v plánu účast na Eurocapu v Estonsku. Na podzim nás pak  čekají ještě dvě kola Rollo ligy a z cross závodů prázdninové Příchovice a nejtěžší závod Sudety.

koloběžkáři Náchod