Scénkou z předávání dekretu starostovi před sto lety budou tuto sobotu v pravé poledne zahájeny Poříčské slavnosti, věnované tomuto výročí.
Oslavy vzpomenou na padlé ve válce
Oslavy budou věnované také vzpomínce na Velkou válku, která vypukla krátce po povýšení obce na městys.

Do I. světové války narukovalo také mnoho Poříčských rodáků. Někteří se v průběhu bojů stali československými legionáři a mnoho se jich z války vůbec nevrátilo. Na ně bude vzpomenuto pietním aktem u pomníku padlým a od 18.00 hodin mší svatou v místním kostele.

K navození dobové atmosféry se do Velkého Poříčí přesune z počátku minulého století pěší a jezdecká jednotka, která předvede svůj výcvik. V sále Obecního domu bude instalována také výstava připomínající toto tragické válečné období.

Jelikož se bude jednat o poslední prázdninový víkend, tak bude příležitost rozloučit se i s odcházejícím létem. Pro tuto příležitost je připraven bohatý program pro děti i dospělé.

Připraven je bohatý program

Slavnosti bude na pódiu na náměstí doprovázet jarmareční kapela Nešlapeto, Přátelé coutry a Dechový orchestr ZUŠ Hronov. Budou připraveny také hry pro děti, ukázky lidových řemesel, loutkové představení „Hrnečku, vař!", dobový jarmark a u kostela bude možnost projížďky na koni.
V předsálí Obecního domu budou vyhlášeni vítězové fotosoutěže a tím zahájena výstava „Velké Poříčí – jak ho vidím já".

Hasičský integrovaný záchranný systém předvede ukázka vyprošťování osob z havarovaného automobilu. Kynologové představí ukázku výcviku psů a k vidění budou i modely tanků a vlaků z 2. světové války

Pro všechny návštěvníky bude mimo pestrého programu připraveno také bohaté občerstvení.