Přímo v krajském městě, kde byla včera kvůli opravě uzavřena část Veverkovy ulice, dojde k větším dopravním komplikacím také na křižovatce ulic ČSA a Divišova, tedy u Adalbertina. „Bude se tam opravovat povrch křižovatky. Práce přijdou na řadu pravděpodobně o prázdninách, kdy je na silnicích slabší provoz,“ uvedl vedoucí správy místních komunikací Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil. „Objeví se i některé částečné uzavírky,“ doplnil.

Podle komisaře dopravního inspektorátu hradecké policie Lubomíra Šitiny lze kvůli opravám očekávat komplikace rovněž na silnici přes plotišťský nadjezd a v úseku mezi křižovatkou u ČKD a kuklenskou Bláhovkou. „Na nějaké větší uzavírky nás zatím žádný ze správců komunikací v Hradci neupozornil,“ řekl policista.

Podle jeho kolegy Stanislava Blažka se žádné vážnější dopravní komplikace nepředpokládají ani ve „venkovských“ částech okresu. „Stačí, co máme teď – uzavírky v Dobřenicích a mezi Lubnem a Nechanicemi,“ prohlásil.

Výjimkou má být chystaná rekonstrukce silnice druhé třídy mezi Černilovem a Libřicemi na silničním tahu z Hradce na Nové Město nad Metují. O vypsání výběrového řízení na tuto akci, která má stát deset milionů korun, rozhodli v minulém týdnu krajští radní.

Na zhruba dvoukilometrovém úseku silničáři položí nový živičný povrch a zpevní krajnice. „Začít by se zde mělo v polovině letošního září. Práce skončí v průběhu listopadu,“ přiblížil harmonogram Jiří Hošna z hradeckého hejtmanství. „Silnice bude zcela uzavřena,“ doplnil Martin Dvořáček ze Správy a údržby silnic.

Nyní jsou v krajském městě zcela uzavřeny části ulic Veverkova v Labské Kotlině II a Jiřího Purkyně na Pražském Předměstí. V prvně jmenované lokalitě, kde se opravují povrchy vozovky, dvou zastávek MHD a odstraňuje se terénní nerovnost v navazující křižovatce s Jungmannovou ulicí, by se auta měla opět objevit 25. června. Do Purkyňovy ulice vjedou zřejmě až v září.

Do konce října zůstane mimo provoz silnice druhé třídy mezi Lubnem a nechanickým náměstím, dopravní omezení v Dobřenicích potrvají do poloviny prosince.