„Rozpočet se snažíme vždy schválit před koncem roku, a to proto, že nechceme hospodařit s provizoriem, hlavně kvůli čerpaným dotacím. Problémy se schvalováním nebyly. Snažíme se se všemi vždy předem dohodnout, tak se při schvalování řeší maximálně nějaké malicherné částky. Rozpočet se plánuje vyrovnaný, ale letos je přebytkový, přičemž přebytky se použijí na úhradu dluhů z dřívější doby," vysvětlila starostka Eva Mücková.

Město si bralo úvěr na spolufinancování rekonstrukce koupaliště. Ten by měl být doplacen v roce 2023. „Investice do koupaliště se určitě vyplatily. Zvýšila se tím návštěvnost lidmi ze širokého okolí, kteří využijí i další služby ve městě. Loňské léto se nám hodně líbilo," doplnila starostka.

Letos bude město investovat především do komunikací. V rámci rekonstrukce komunikace Starostín Broumov, kterou bude opravovat kraj, čeká Meziměstí investice do rekonstrukce okolních chodníků podél cesty a také do odvodnění komunikace a položení nových obrub.

„V centru města plánujeme vybudovat velký kruhový objezd, a to v parametrech, aby se ne něm bez problémů stočily i velké nákladní automobily. Tím se také zdůrazní střed města a nebude ho tvořit jen nevzhledná křižovatka," upřesnil místostarosta Pavel Hečko.

Město má v plánu zaměřit se také na regeneraci sídlišť a dokončit tak vnější prostředí u rekonstruovaných domů.

„V rámci regenerace sídlišť budeme opravovat místní komunikace, chodníky, veřejné osvětlení a doprovodnou zeleň. Panelové domy už jsou opravené a zateplené, tak už jen zkrášlíme okolní prostředí," vysvětlil místostarosta.

„Vše je ale vázané, až bude kompletně dokončená hlavní komunikace, abychom mohli s chodníky plynule navázat," doplnila starostka.

Meziměstí se také intenzivně připravuje na nové operační programy. Už na ně připravují i projekty.

„Plánujeme zateplit dům s pečovatelskou službou. Připravujeme také budování další cyklostezky, která naváže na ty stávající. Jedná se o úsek z Meziměstí do Starostína. To už je v rámci projektové dokumentace a připravené pro stavební řízení. Pokud vše dobře dopadne, tak by měla být hotová do dvou let," informoval místostarosta.

Rozšířit částečně provoz koupaliště na celoroční, je také jedna z připravovaných akcí. V patře správní budovy se už projektuje „Saunový svět". Wellness centrum bude nabízet služby na regeneraci organismu. K dispozici zde budou například sauny a masáže.

„Máme také podanou žádost o dotaci na rekonstrukci místní komunikace v Březové a v místní průmyslové zóně. O tu žádáme společně s partnery z Polska. Za poslední roky se nám podařilo realizovat hodně věcí a Meziměstí se tak stává důstojným místem pro život obyvatel," uvedl Pavel Hečko.

Vedení města ještě trápí dvě budovy v centru, které zde vyrostly za éry socialismu a nedělají městu zrovna dobrou vizitku. Ty jsou ale v soukromém vlastnictví a město tak o jejich osudu rozhodovat nemůže.

„Jeden objekt vlastní potraviny Verner. Celý už je využíván jen na prodej zboží. Majitel prý už má zpracovanou projektovou dokumentaci a vzhled budovy by se měl zkulturnit. Doufáme, že to bude zapadat do naší koncepce. Druhá budova, a to bývalá restaurace Stěnava, ve které je umístěna herna, je problémem," informovala starostka.

Oba představitelé města si na závěr posteskli, že největší potíž mají s tím, jak udržet ve městě mladé lidi. Vše ale prý souvisí s nedostatkem pracovních příležitostí nejen ve městě, ale celém Broumovském výběžku.