Tradiční cca 20 km trasa vede z hřiště „U Kina“ směrem ke státní hranici na Starostín, potom polní cestou na Vižňov ke kostelu, přes místní část Pořeznici polními a lesními cestami na nejvyšší vrchol Broumovska Ruprechtický Špičák. Zde bude pro pochodníky připraveno malé občerstvení, mohou se pokochat pohledem z rozhledny na okolní krajinu, dostanou zde také razítko, aby bylo cíli jasné, zda se vrcholu nevyhnuli. Ze Špičáku budou opět pokračovat lesními a polními cestami značenými fáborky, do Ruprechtic a kolem ruprechtického kostela zpět do Meziměstí.

„Cíl je letos na fotbalovém hřišti, kde všichni zúčastnění získají pamětní list a medaili a samozřejmě občerstvení po náročné cestě. Tato naše aktivita se koná v rámci mikroprojektu S Měškem a Doubravkou bez hranic,“ informovala Deník meziměstská starostka Eva Mücková, a neopomněla dodat, že projekt je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis.

Po sobotní turistice přijde nedělní běh

O den později – v neděli 7. června se bude v okolí Meziměstí sportovat ještě rychleji. Koná se zde totiž 9. ročník mezinárodního česko-polského běhu Měška a Doubravky, tentokrát se startem v polském Mieroszówe.

Odjezd závodníků z českého území je ve 12:00 od MěÚ, start je ve 13:30 na stadionu v Mieroszówe, cíl pak na náměstí v Meziměstí. Autobus nejen odveze závodníky do Polska, ale přiveze i věci všech závodníků zpět do Meziměstí a po ukončení závodu pak odváží polské závodníky zpět.

Běžci budou absolvovat trasu cca 13,8 km. Ze stadionu v Mieroszowe běží směrem k nádraží, pak přes náměstí v Mieroszówe, směr Goliňsk, hraniční přechod, dále Starostín, Meziměstí, závodníci proběhnou přes náměstí, vydají se směrem na Jetřichov, na křižovatce u restaurace „U Magdalény“ zatočí doleva směr Ruprechtice a pak se vrací zpět na náměstí, kde bude cíl. V čele závodu na našem území pojede vozidlo města s časomírou, na konci sanitka s lékařem. Na křižovatkách zajistí bezpečnost Policie ČR za pomoci SDH Meziměstí. V cíli pak na závodníky čeká občerstvení, vyhlášení vítězů, pamětní listy a medaile, věcné ceny. Tři nejrychlejší muži a ženy obdrží poháry. Pro diváky je připraveno určité zpestření jejich čekání na závodníky, a sice krátkým vystoupením mažoretek, které dle průběhu závodu začne cca mezi 14:45 - 15:00 hodin, bude cca 20 minutové.

„I tento projekt je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis a koná se v rámci mikroprojektu S Měškem a Doubravkou bez hranic,“ uzavřela starostka.