Tři desítky prodejců se vtěsnaly do Čapkova sálu a zbylá padesátka nabízela své zboží na části náměstí před Jiráskovým divadlem. Návštěvníkům nabízeli k prodeji nejen tradiční ozdoby a dekorace, ale i řadu výrobků a specialit z jejich regionů. Nabízeli i spoustu pochoutek, jejichž vůni se nedalo odolat. Skoro každý tak musel alespoň něco ochutnat.

Po celou dobu konání trhů se na jevišti odehrával i bohatý doprovodný program, ve kterém se představily téměř dvě stovky účinkujících. Nechyběl zde ani dětský pěvecký sbor Hronováček a Poříčský Beránek, pěvecký sbor Brumbambulínci ze ZUŠ Hronov a děti ze zájmových kroužků hronovského DDM Domino. Své umění předvedli též šermíři Manové Přemysla Otakara, po jejichž vystoupení si mohly děti jejich rekvizity osahat a vyzkoušet.

Stovky návštěvníků, kteří se v průběhu neděle nepřetržitě pohybovali mezi prodejními stánky, si zajisté našli to svoje. Pokud se jim nepodařilo nakoupit nějaký dárek nebo dekoraci dle svých představ, tak si alespoň zpříjemnili náladu doprovodným programem.

Jiří Mach