Veterinární klinika Canisvet je spojena s dvakrát odsouzeným Oldřichem Novotným, který je znám jako „falešný veterinář“. Ten však již na této klinice působí pouze jako majitel. A vedoucím zvířecím lékařem je zde Peter Eichler.

Klinika vyhrála výběrové řízení na povinné čipování psů a nabídla městu nejnižší částku. Ta v současné době činí 159 korun.

„Vyhrál ten, kdo nabídl nejnižší cenu. A nejnižší cenu nabídla klinika Canisvet,“ řekl starosta Náchoda Jan Birke.

Je na majiteli, kde si nechá psa očipovat

Radnice v Náchodě bude majitelům psů proplácet za povinné čipování tedy pouze 159 korun.

Ten, kdo půjde k jinému veterinárnímu lékaři než do Canisvetu, si bude muset připlatit. Mnohde je totiž částka za čipování až o polovinu vyšší.

„Šlo především o tu částku, za kterou budou psi čipováni. Je pak samozřejmě jen na majitelích, kde si svého psího miláčka nechají očipovat,“ tvrdí tisková mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Názory na kliniku Canisvet jsou rozdílné. „Raději zůstanu u svého veterinárního lékaře a připlatím si. Důvěřuji mu a hlavně nemusím chodit nijak daleko,“ uvedla Hana Čápová z Náchoda.

Máme to blízko, ale nestěžujeme si

Naopak Lada Davidová ze Šonova je s klinikou Canisvet vcelku spokojená. „Vadí mi, že se kolem toho dělá takový povyk. Chodíme do této kliniky především proto, že to máme blízko. A nemůžeme si stěžovat,“ dodala.

Jedná se o reklamní akci?

„Nevím, jak je možné, že má klinika Canisvet tak nízké ceny,“ říká veterinář Tomáš Strnad z Hronova. Podle něj je možné, že jde o reklamní akci. Sám si za čipování psů účtuje 390 korun. „Vážím si své práce a chci ji dělat kvalitně,“ dodává Strnad, který si prý nemůže dovolit cenu snížit.

Sám Oldřich Novotný, majitel kliniky Canisvet, se odmítl k celé věci vyjádřit a zavěsil telefon.

Lucie Mádrová