1. Hotel Vyhlídka, kterého jsem vlastníkem, jsem do roku 2000 pronajímal. Jakmile jsem získal podezření, že zde dochází k jinému účelu podnikání, než ke kterému jsem hotel nájemci pronajal, nájemní smlouvu jsem vypověděl. O dotace, o kterých referovala média, jsem žádal až v době, kdy již tato nájemní smlouva dávno neplatila, konkrétně v letech 2005 a 2006.

2. Dotace, kterou jsem od MMR obdržel z evropských fondů, nikoliv tedy ze státního rozpočtu, pokrývala 40% nákladů, 60% jsem hradil z vlastních zdrojů. Jednalo se o program na rozvoj infrastruktury v turistickém ruchu a dotaci jsem získal na základě rozhodnutí příslušné výběrové komise. Pro provedení díla jsem měl tři subdodavatele, přičemž jeden z nich nesplnil smlouvu, a s penězi ve výši přibližně 300 tis. Kč, které mu byly z dotace proplaceny, zmizel. Proto jsem zbytek projektu uhradil z vlastních prostředků, avšak z tohoto důvodu došlo ke zdržení, které pak MMR vyhodnotilo jako důvod pro vrácení celé poskytnuté dotace. Proti tomuto rozhodnutí jsem se odvolal a čekám na rozhodnutí.

3. Prostředky, které jsem obdržel od Úřadu práce, nikoliv tedy jak lživě uvedla MF Dnes od MPSV, na výukové kurzy tělesně postižených pro práci na počítačích a kterou jsem čerpal v letech 2006-8 a které probíhaly v prostorách hotelu Vyhlídka, jsem podle vyjádření současného ředitele Úřadu práce mgr.Martina Horáka čerpal v souladu s pravidly a kontroly neshledaly žádné pochybení. Naopak, díky těmto kurzům získalo z 60 účastníků 40 tělesně postižených zaměstnání!

4. Z důvodu zpochybnění mého lustračního osvědčení, které je vydáno na mé jméno a které je negativní, jsem se rozhodl požádat o nové lustrační osvědčení a zároveň v případě, že MVČR nepotvrdí své rozhodnutí z roku 1999, kdy mi vydalo negativní lustrační osvědčení, podám na MVČR žalobu na výmaz ze seznamu spolupracovníků StB. V této věci prohlašuji, že jsem nebyl spolupracovníkem StB a informace dnešní MF Dnes jsou lživé.

Protože však nechci, aby tento případ jakkoliv poškozoval ČSSD, rozhodl jsem se dočasně přerušit své členství a to doby, než očistím své jméno od všech těchto nepodložených spekulací. Vnímám to jako vstřícný krok vůči straně, která je předmětem naprosto vykonstruovaného a na základě výše uvedených faktů i lživého útoku ze strany MF Dnes.

Podávám trestní oznámení na laciného pisálka Kroupu a MF dnes za zveřejnění lží, které poškodili celou naší rodinu a serióznost našeho podnikání bez předložení jakýchkoliv důkazů.

Dále si vyprošuji označování našeho hotelu Vyhlídka v Náchodě za „ NEVĚSTINEC „ ! Nikdy tomu tak nebylo – a široká veřejnost to ví.

Dotace, které jsem obdržel od MMR ve výši 1 320 tisíc, pokrývá 60% nákladů na „ Sportovně relaxační zázemí hotelu. Dotaci jsem získal , jako všichni ostatní, na základě rozhodnutí příslušné výběrové komise. Nedodržení projektových parametrů nepřijímám, zjištěným nedostatkem byla skutečnost, že dodavatel minigolfových drah obdržel finanční prostředky od MMR a dráhy nedodal a finance si ponechal. Po zjištění této skutečnosti jsem minigolfové dráhy zakoupil z vlastních zdrojů a zabudoval. O dva měsíce, ne mojí vinou, se výstavba minigolfových drah posunula a to pokládala kontrola za chybu. Nejsem si vědom, že bych tuto chybu zavinil já a proto jsem se odvolal. Stále čekám na vyjádření Ministerstva financí.

Projekt z Pracovního úřadu , který byl v našem hotelu velice úspěšně realizován, řádně proúčtován a nikdy se tyto prostředky nepoužili na žádnou přestavbu hotelu, jak lživě Kroupa tvrdí, byl to projekt pro 60 osob tělesně postižených a z těchto absolventů 40 získalo práci. Proto pokládám tento projekt za velmi zdařilí, jak se ostatně vyjádřil i pan ředitel pracovního úřadu, ale to MF dnes nikdy neuvedla.

(Miloslav Mrština)