Do soutěžení se letos zapojilo osm dvojic a devatenáct jednotlivců, kteří se nebáli, že skončí ve vodě, která měla pouhých patnáct stupňů.

Soutěžilo se opět na dvou lávkách. Jedna byla plovoucí a její zdolání nebylo zrovna jednoduché. Hned první přeběhy nabídly plno komických pádů do vody, především v polovině cesty při míjení soupeře.

Přejezd na kole je nejoblíbenější

Další komické situace a akrobatické kousky nabídl přejezd pevné lávky s trakařem. U všech disciplín bylo potřeba dosáhnout co nejkratšího času. Naopak nejdelšího času museli borci dosáhnout při královské disciplíně, kterou byl přejezd pevné lávky na jízdním kole. Ta je vždy divácky nejoblíbenější a opět nabídla spoustu kaskadérských kousků a krkolomných pádů, které byly pro soutěžící někdy i bolestivé. Letošní novinkou byl přejezd lávky na koloběžce.

V průběhu celého odpoledne se konal i bohatý doprovodný program. V něm mimo jiné pobavila přihlížející svým vystoupením skupina krasoplavců. Nezapomnělo se ani na děti, ty měly k dispozici spoustu atrakcí. Nechybělo ani bohaté občerstvení, a tak na své si přišli všichni návštěvníci, kteří do Dřevíče zavítali.

Soutěžním odpolednem ale vše nekončilo, kdo měl ještě málo, mohl si pobyt na koupališti prodloužit až do pozdních nočních hodin. K tanci a poslechu zahrála kapela Nanovor.

„Letošní ročník se opět vydařil, to potvrzuje i téměř tisícovka odpoledních a dvě stovky večerních návštěvníků. Zásluhu na tom mají všichni, kteří se podíleli jak na přípravě akce, tak i na zajišťování pořadatelské služby," zhodnotil letošní Dřevíčskou lávku hlavní pořadatel Martin Křička.