Od 9.00 hodin se divákům představí parta tvrdých chlapů, kteří budou v několika disciplínách bojovat o titul „Dřevorubec roku 2015".

V letošním sedmém ročníku se dřevorubci s pilami a sekerami utkají v disciplínách jako je přesekávání metrového polene napříč, nakládce dřeva na valník či odvětvování kmene. Jen opravdoví borci, navíc s notnou dávkou štěstí, pak zvládnou pokácet kmen přímo na malý kolík, aby jej zarazili do země.

Závody Dřevorubec roku patří každoročně k diváky velmi vyhledávaným. Náchodský deník spolu s organizátory připravil soutěž o originální a neprodejné triko Dřevorubec roku. Soutěžit se bude celkem třikrát.

Od úterý do čtvrtka budou postupně zveřejněny tři otázka. Všichni soutěžící, kteří správně odpoví, budou zařazeni do slosování a tři z nich potom obdrží tričko Dřevorubec roku.

Výhru předají pořadatelé přímo na místě konání závodů. Na základě toho je jednou z podmínek i účast na sobotních závodech v Adršpachu. 

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA

3. Čemu se říká probírka v lese?

Odpovědi posílejte na e-mail: miluse.machanova@denik.cz

nebo volejte dnes 15. ledna od 8.30 do 17.00 hodin na telefon: 602 139 105. Uzávěrka odpovědí na tuto otázku je dnes 14. ledna 2015 v 18.00 hodin.

Výhra bude předána pořadatelem v sobotu 17. ledna 2015 na závodech „Dřevorubec roku" v Adršpachu.