Princip je jednoduchý sejít se ve stejný den a čas na náměstích, u kostelů či na jiných místech ve městech i vesničkách a zanotovat si společně nejznámější české koledy. Zpívat budeme 10. prosince od 18 hodin. Přidejte se k nám i vy!

Pokud máte v obci dobrou partu, jste členy zájmového spolku nebo třeba klubu seniorů, ozvěte se do regionální redakce, napište nám na e-mailovou adresu regina.hellova@denik.cz.

Zajistíme propagaci vaší akce a čtenáře budeme informovat, jak početný u vás nakonec byl pěvecký sbor. Také se najdete na fotografiích v Deníku nebo na videu uveřejněném na našem webu.

Při prvním ročníku, který se konal před dvěma lety, se zpívalo v srdci Českého Betléma, jak se přezdívá Novému Městu nad Metují. Krásné české koledy zazněly před novoměstským zámkem v podání Malíčku, Prostředníčku a Palečku, dětských sborů novoměstské základní umělecké školy.

Vloni se zpívalo ve vstupní hale náchodské městské knihovny. Téměř stovka lidí si přišla společně s Náchodským deníkem zazpívat tradiční koledy a příjemně se naladit na atmosféru blížících se Vánoc. Tóny všem zpěvákům udávala kapela Klapeto z Náchoda.

Spolu se členy redakce a mnoha Náchoďáky si zazpívaly i děti z kroužků Střediska volného času Déčko Náchod. To pomohlo při pořádání akce a připravilo při této příležitosti i tradiční vánoční výstavu Děti dětem.

Věříme, že se i letošní akce 10. prosince vydaří, a že nás bude zpívat co nejvíce.