Právě ten prozradil, že Náchod je takové jeho srdce. „Jezdím už třicet let do Adršpašských skal a dobře to tady znám. Mám tu také spoustu kamarádů horolezců. V náchodském městském divadle často hraju, takže je mi tady moc dobře," řekl Etzler, pro kterého je prý lezení po skalách stále velkým koníčkem.

Do Náchoda zavítal přímo z natáčení seriálu Cesty domů. Prozradil, že televizní diváky čeká v příštích dílech celá řada nových a velmi dobrých zápletek a mají se prý na co těšit.

Spolu s hercem přijela i dcera Magdalena. Miroslav Etzler prozradil, že spolu s dcerami mluví sprostě a hned dodal: „Beru je vážně, nikdy jsem je nikam netlačil, ani nesměroval. Doufám, že mi důvěřují a i přesto, že jsem extrémní tajtrdlík, tak mě mají rády," usmíval se.

Roman Šebrle, který provázel hlavními zprávami spolu s Gabrielou Kratochvílovou, prozradil, že v Náchodě byl tolikrát, že to ani nelze spočítat. Pochází totiž z Rychnova nad Kněžnou.

„V Náchodě mi to znovu připomnělo, že tahle práce má smysl. A i když občas zapršelo, lidi nás v tom nenechali, těším se na ně na naší další zastávce," řekl Roman Šebrle.

Naopak moderátorka Gabriela Kratochvílová navštívila Náchod poprvé. „I přes nepřízeň počasí byla na náměstí v Náchodě spousta lidí. Diváci nás vřele přijali. Vysílání Zpráv jsme si s Romanem užili, už teď se těším na pražské publikum příští sobotu," uvedla Kratochvílová, která nešetřila chválou na náchodské pivo.

Krimi zprávy z Náchoda moderovala Bára Kozáková, která si našla čas i na krátký výlet. „S přítelem jsme si stihli prohlédnout Státní zámek Náchod. Město mě opravdu okouzlilo, lidi jsou velmi milí. Ráda se do Náchoda vrátím, s místními lidmi a energií, kterou nám dávali, se vysílalo fakt perfektně," doplnila s úsměvem Kozáková.

Jediný kamion, který v Náchodě potěšil

Na pódiu vystoupili i starosta Náchoda Jan Birke spolu s místostarostou Tomášem Šubertem, aby pohovořili o městě i některých blížících se společenských akcích. Starosta připomněl, že Náchod je ve vynikající ekonomické kondici, avšak největším problémem je stále doprava. „Řeknu vám jednu perličku. Když ráno přijel kamion TV Prima na náměstí, dal jsem fotky na Facebook, že se akce připravuje. Během pár minut jsem dostal několik desítek „lajků". Obávám se, že kdybych to samé udělal před třemi týdny, kdy do Náchoda za osm hodin přijelo řádově pět tisíc kamionů, nedostal bych žádný," konstatoval starosta.

Přestože se v průběhu odpoledne zakabonila obloha a začalo mírně pršet, vládla na náchodském náměstí výborná nálada a vystupující i návštěvníci akce si užívali bezva zábavu. Na nejmenší čekal skákací hrad, nafukování balónků a různé soutěže.

Navíc i v Náchodě probíhal projekt Koruna za kilo, v rámci něhož bylo možné se zbavit drobného nepotřebného elektra a přispět na dobrou věc s partnerem roadshow „Prima jede… za vámi", společností ASEKOL. Jak se takový elektroodpad třídí, ukázali na místě i Gabriela Kratochvílová a Roman Šebrle.

„Chytrý telefon vyhrává ten, kdo odevzdá do červeného kontejneru umístěného na náměstí nejvíce drobného vysloužilého elektra. Navíc za každý odevzdaný kilogram elektrozařízení věnuje společnost ASEKOL rovných 10 Kč nadačnímu fondu Rovná šance, který pomáhá hendikepovaným nalézt práci," upřesnila Martina Ďaďová ze společnosti ASEKOL .

V dalších týdnech zavítá kamion TV Prima i do Prahy, Ústí nad Labem, Tábora, Teplic, České Lípy, Písku, Mělníka a Žatce. 

(reh, vk)