Děti si pro tuto příležitost vlastnoručně vyrobily masky volně žijících zvířat a též k tomu barevně přizpůsobily i své oblečení.

V odpoledních hodinách za dětmi přišli jejich rodiče, kterým na přivítání nejprve děti zazpívaly pásmo písniček, potom ale neodcházeli společně domů, nýbrž na zahradu školky, kde bylo připraveno osm soutěžních stanovišť, kde měly za úkol děti společně s rodiči plnit různé úkoly a disciplíny.

Za splnění obdrželi všichni vždy razítko a po absolvování všech stanovišť na ně čekala odměna.

Po splnění všech úkolů se mohly děti ještě vydovádět na houpačkách, prolézačkách a dalších atrakcích zabudovaných na zahradě školky. Rodiče zase využili volné chvilky a v klidu si tak mohli mezi sebou popovídat.

Sladké i slané dobroty

Po celou dobu měli všichni možnost využít připravený bohatý raut, jenž byl plný sladkých i slaných dobrot, které pro tuto příležitost vyrobili a přinesli rodiče.

Když se nachýlilo pozdní odpoledne, tak se na závěr ještě všichni sešli u připraveného ohně, na kterém si opekli voňavé vuřty. Potom již nastal čas odebrat se do svých domovů, i když dětem se moc nechtělo a klidně by řádily až do tmy.

 Jiří Mach