Odpověď je jednoduchá. Je to masitě přitažlivé heslo. Podobně vábivé, jako by někdo navrhl zákon: palivo do aut pro Čechy za třetinu! Ale to se ani Tomio Okamura neodváží. Zato kvóty jeho strana vesele melduje.

Nesmyslnost není na první pohled tak zřejmá. Naopak se tam dá skvěle zahrát na řadu strun: Hurávlastenectví. Podpora strádajících domácích farmářů. Boj za udřené rolníky, Vzpoura proti nafrněným bruselským klotorukávníkům.

Martin Komárek.
Stav skončil, nouze trvá

Boj za rovnoprávnost Žižkova lidu vůči cizákům. SPD má nezodpovědnost doslova v erbu. Hlásala návrat dětí do škol a zrušení lock- dowvnu v době, kdy denně umírají zbytečně desítky lidí. Že jsou taková hesla klamavou reklamou? Co na tom, když na to někdo skočí a přinese obchodnímu projektu Tomia Okamury další klienty?

Na falešné vlastenectví kolem kvót však s chutí naskočili i další bodů chtiví poslanci, a to i z vládního hnutí ANO. Chytráci. Věděli, že že vezmou zpátečku, ale ukázali svou „chrabrost“.

Prezident Zeman, majitel ČSSD

Jen v kostce na závěr, proč by byly kvóty nesmysl: Výrazně zdraží potraviny nám, spotřebitelům. Domácím výrobcům nepomohou, ti je nedokážou naplnit. Přivedou nás do nesmyslných sporů s Unií, jejíž právo tím porušíme.