Mají se lidé stejného pohlaví brát a smějí si osvojit děti? Jednou za čas tento spor rozvíří prostor a leckterý hejhula si na něm chce přilepšit, i kdyby měl nakrásně skočit z okna.

Martin Komárek.
Měly by se zkrátit prázdniny?

Okno nebo harakiri, vyjde to nastejno. Tahle debata nemůže mít vítěze, dobré důvody mají obě strany. Zastánci veselek párů stejného pohlaví: „Máme mít přeci práva jako všichni ostatní.“ Odpůrci: „Nechte na hlavě, máte je, jen se to jmenuje registrované partnerství.“

Zastánci adopcí: „Gayové a lesbičky mohou být dobrými rodiči. a pohleďte kolik dětí je v dětských domovech.“ Odpůrci: „Mohou být dobří a laskaví lidé, jenže děcko vyroste v nepřirozených poměrech a poznamená je to.“

Martin Komárek.
Otevírat se musí podle čísel

Politici budou mlátit prázdnou slámu, učenci provádět vážné pokusy. Filosofové zdůvodňovat teorie. Vše marno. Rozhodnout se to nedá. Ani Bůh se k tomu nevyjádřil, i když církev se mylně domnívá, že nějaký dopis dostala.

Když nemohou rozhodnout učenci, politici, ani kněžstvo, musí rozhodnout lid. Uspořádejme referendum. Tohle je přesně otázka na kterou se hodí. A řekne hodně zejména o „heterosexuální většině“.