Automobilka Hyundai zveřejnila první snímky a rozměry modelu Kona. Toto menší rodinné SUV se v elektrické variantě vyrábělo pro Evropu ve slezských Nošovicích. Tak by tomu mělo být i v případě druhé generace. Ta se, podle informací Autonaelektřinu.cz, začne vyrábět v létě.

Na to, jak nyní tento model vypadá, se můžete podívat do fotogalerie.

Tato nová generace městského rodinného crossoveru bude podstatně větší než ta právě končící. Na délku narostla o patnáct centimetrů a bude tedy měřit 4355 milimetrů. Konstruktéři zároveň vůz rozšířili o dva a půl centimetru a o šest centimetrů se natáhl rozvor.

Kona se bude nabízet s celkem třemi typy pohonných ústrojí. Na rozdíl od modelu Kia Niro, s nímž sdílí část techniky, budou moci zákazníci zvolit také „čistě“ spalovací motor. Jednotlivé verze se od sebe odliší také designově.

Značka Hyundai nabízí zájemcům solidní výběr v nižší cenové hladině
Přehled levných aut s automatickou převodovkou. Vybrat byste si měli u Hyundai

Například plně elektrická verze bude mít pixelové podsvícení na spodní části přídě, „běžná“ Kona dostane výrazné oplastování na náraznících a sportovní Kona N Line zase agresivnější spodní část předního nárazníku. Tím třetím typem pohonu je hybrid.

Interiér v duchu evoluce, nikoli revoluce

Elektrickou variantu poznáte rovněž podle dvířek dobíjecí zásuvky. Zůstala nadále na přídi, ovšem posunula se ze středu více ke straně.

Interiér, jak vyznívá ze zatím zveřejněných snímků, nebude moc futuristický. Dominantou je dvojice propojených displejů, velká část důležitých funkcí se nadále spouští či vypíná pomocí klasických fyzických ovladačů. Designéři přemistili ovladač převodovky ze středového tunelu na volant.

Auto se hodí k pohodlnému cestování nejen po českých luzích a hájích
UFO od Hyundai budeme vídat často. Test ukázal, že zájem by o něj být měl

Hyundai zatím nezveřejnila výkonové parametry a ani například kapacitu trakční baterie u elektromobilu. Je ale pravděpodobné, že konkrétně v tomto případě se zřejmě nebude zásadně lišit od té, kterou vozí ve svých útrobách nové elektrické Niro.