Podle informací, které nám poskytla mluvčí náchodských policistů Eva Prachařová, vyběhlo dítě zpoza zaparkovaného automobilu směrem ke vchodu a k nákupním košíkům přímo pod kola vozu Ford Transit. Na místo se během chvíle dostavila sanitka se záchrannou službou. Ta už ale dívence pomoci nemohla, zemřela při převozu do nemocnice.


Policisté na místě řidiči nezjistili v krvi žádný alkohol a v současné době vyšetřují příčiny nehody a hledají viníky. „Vyslýcháme účastníky nehody a svědky. V případě, že za nehodu může řidič, bude jeho čin klasifikován jako ublížení na zdraví s následkem smrti a hrozí mu pobyt za mřížemi,“ informovala nás policejní mluvčí. Je možné, že za nehodu mohou i rodiče, kteří jsou za dítě zodpovědní a dostatečně ho nehlídali. Jestli za smrt dívenky mohl řidič nebo její rodiče, ovlivňuje několik faktorů. Zkoumá se například, zda řidič s autem nejel příliš rychle a další.


Není to jediný případ, kdy došlo k smrti malého dítěte na Náchodsku. Podobný se v nedávné době stal v Červeném Kostelci. Řidič osobního vozu couval a nevšiml si čtyřletého dítěte, které vběhlo přímo do dráhy vozidlu. Policisté během vyšetřování došli k závěru, že řidič nemohl nehodu ovlivnit, a tak si z vyšetřování odnesl pouze vzpomínky na hrůzný zážitek.