Řidič tahače Mercedes s polskou SPZ, který na návěsu přepravoval sedm nových vozů Volkswagen Caddy, nerespektoval několik zákazových značek, jež nedovolují vjezd vozidlům s výškou 3,6 metru a „očesal“ kompletně vrchní řadu čtyř fungl nových automobilů, s nimiž – podle výpovědi – uháněl ku Praze.
Podle odhadu policistů náklaďák „profrčel“ pod viaduktem nejméně padesátikilometrovou rychlostí. Nejhůře odnesl kontakt s mostem červený vůz, kterého náraz vychýlil částečně mimo přívěs. Poškozená byla i auta ve spodním patře, která dostala ránu od vrchní plochy, jež se po nárazu zhoupla. Železniční most naštěstí přežil kontakt bez újmy. „Vzniklá škoda činí více než 50 tisíc korun a řidiči tak může být udělena pokuta ve výši 2500 až 5000 korun,“ sdělil nám na místě vedoucí dopravních nehod PČR OŘ Náchod npor. Jiří Slezák. „Jelikož se jedná o cizího státního příslušníka byla mu uložena kauce, aby se nevyhýbal správnímu řízení,“ doplnil.


Provoz na místě nehody nebyl přerušen a po dobu čekání na jeřáb byl kyvadlově řízen ve spolupráci státní a městské policie. Jak nám Jiří Slezák dále prozradil, je pravděpodobné, že řidič jedoucí z Polska na Prahu si záměrně vybral komunikaci, která není pro kamióny zrovna ideální. „Na místě je podezření, že se tímto chtějí vyhýbat mýtným branám,“ domnívá se policista a řidičovo nesmělé kývnutí hlavou na znamení souhlasu tuto variantu potvrzuje.