Kulínský čelí obžalobě ze 47 případů pohlavního zneužívání nezletilých sboristek v letech 1984 až 2004. Se šesti dívkami měl mít pohlavní styk, obviněn je i z ohrožování mravní výchovy mládeže a trestného činu útisku. Včera dopoledne mělo vypovídat osm bývalých sboristek, avšak k soudu se dostavily jen dvě.

„Se sestřenicí jsem na soustředění v Pasekách nad Jizerou šla do sauny. Kulínský nás vyzval, abychom si sundaly plavky. Brala jsem to jako veliký nátlak,“ uvedla u soudu svědkyně, která byla ve sboru tři roky do svých 18 let.

Vzpomněla si i na případ, kdy opilý Kulínský na soustředění sboru v Pasekách vstoupil v noci do pokoje, kde spala s dalšími čtyřmi dívkami. „Předstíraly jsme že spíme. Když jsem otevřela oči, viděla jsem, že se pan Kulíský shýbá nad Marikou a rukou ji držel tak, aby se dotýkal přes kalhotky jejího přirození. Když odešel, viděla jsem, že se Marika rozbrečela a šla do koupelny,“ uvedla v soudní síni. Na dotaz předsedy senátu, jak hodnotí atmosféru, která tehdy panovala ve sboru, řekla: „Rozhodně to byl dril, atmosféra byla stresující.“

Rovněž další svědkyně, která byla členkou sboru od svých čtyř do deseti let, u soudu uvedla, že byla Bohumilem Kulínským vyzývána k saunování bez plavek.