Trestného činu padělání a pozměňování peněz podle paragrafu 140/2 trestního zákona se obžalovaní měli dopustit v bytě Josefa Špačka. Tam dovezl Hübl tiskárnu, na které zkopírovali nezjištěné množství bankovek. „Já nevím, kolik jich bylo. Možná čtyřicet,“ uvedl ve své výpovědi na policii Špaček.
V úvodu jednání se všichni k padělání peněz přiznali, ovšem zatímco Špaček a Kwok před soudem nechtěli vypovídat, Hübl k jejich překvapení uvedl „Myslel jsem si, že jde o recesi, a vůbec jsem netušil, že vyrobené peníze půjdou do oběhu.“

Věrohodnosti padělků se snažili pomoci v elektrické troubě, kde je po rozstříhání pekli. „Už nevím, kdo s tím přišel, ale prvních deset kusů se moc nepovedlo. Ty jsem spálil, když se o bankovky začala zajímat policie. Také jsme je ještě mačkali, aby vypadaly staře,“ stálo rovněž ve Špačkově výpovědi.
Bankovky se navíc pokusili dostat do oběhu přes třetí osoby. Ty jimi platily cigarety, autobus nebo útratu v baru. Vzhledem k tomu, že se jednalo o nepříliš kvalitní napodobeniny, nepodařilo se trojici pachatelů udat jejich větší množství.

Pro žádného z mladíků to nebyla první zkušenost se soudem. Hübl byl podmínečně odsouzen dvakrát, Kwok jednou za úvěrový podvod a Špaček se k soudu dokonce dostavil z věznice v Jiřicích, kde si opykává osm let za loupež.

Předseda senátu Petr Mráka včera předpokládal, že rozsudek by mohl padnout v pátek po obědě.