Haluška byl trestním příkazem Okresního soudu v Náchodě ze dne 1. 11. 2002 uznán vinným z trestného činu úvěrového podvodu.
Dne 29. října 2001 v Jaroměři v prodejně s elektrospotřebiči předložil nepravdivé potvrzení o svém zaměstnavateli a výši příjmů, poté uzavřel se společností Home Credit, a. s. Brno úvěrovou smlouvu, na základě které byla Haluškovi vydána tzv. YES karta.


S její pomocí později vyčerpal 18 940 korun, které neuhradil. Za toto jednání byl odsouzen k odnětí svobody na dobu 9 měsíců s podmíněným odkladem na dva roky.

Protože odsouzený Haluška nežil řádným životem, když se ve zkušební době dopustil dalšího trestného činu podvodu, rozhodl Okresní soud v Náchodě dne 15. 9. 2005, že Haluška trest odnětí svobody v délce 9 měsíců vykoná a bude zařazen do věznice s dozorem.


Policii ČR se do dnešního dne nepodařilo hledaného vypátrat a předat do věznice. V místě bydliště se nezdržuje a pobývá na neznámém místě. Není vyloučeno, že může vykonávat krátkodobá zaměstnání s možností ubytování.

Policie žádá občany, aby veškeré informace o hledaném Milanu Haluškovi sdělili Službě kriminální policie a vyšetřování OŘ Náchod, telefon 974 534 101, nebo na linku 158, případně nejbližší služebně Policie ČR.