Nedodržel bezpečnou vzdálenost

Ve čtvrtek 30. srpna 2007 kolem 10:30 na třídě B. Smetany v Novém Bydžově devětadvacetiletý řidič osobního automobilu Škoda Fabia z okresu Ústí nad Labem zřejmě nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za před ním brzdícím nákladním vozidlem Kia Sportage a zezadu do něj narazil. Nehoda se obešla bez zranění.

Požití alkoholu bylo u řidičů vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Hmotná škoda na na vozidle Škoda Fabia byla vyčíslena na 25 tisíc korun. Škoda na nákladním vozidle, které řídil šestatřicetiletý řidič z okresu Hradec Králové činí 20 tisíc korun.

Nedala přednost v jízdě

Dne 30. srpna 2007 kolem 15:30 na křižovatce Lipová v Hradci Králové třiadvacetiletá řidička osobního automobilu Nissan Primera z okresu Náchod pravděpodobně při vjíždění do křižovatky nedala přednost v jízdě osobnímu vozidlu Hyundai Accent, se kterým se střetla.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Dechová zkouška skončila s negativním výsledkem. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Na vozidle Nissan byla škoda odhadnuta na 7 tisíc korun. Škoda na vozidle Hyundai, které řídila pětapadesátiletá řidička z Hradce Králové činí 20 tisíc korun.

Trestná činnost

Krádež jízdního kola Z úterý na středu vnikl dosud neznámý pachatel do kolárny domu v Labské kotlině, odkud odcizil uzamčené horské jízdní kolo značky Giant Boulder. Poškozený vyčíslil škodu na osm tisíc korun.

Případ je šetřen pro podezření z trestného činu krádeže, kde je stanovena trestní sazba odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.