Se soupeřem v semifinále jsme se naposledy potkali v základní části soutěže na konci listopadu, a to jsme je v domácím prostředí dokázali pořádně potrápit. Věřil jsem, když v posledních zápasech šla forma týmu lehce vzhůru, že dokážeme se soupeřem držet krok. Ale bohužel nám chyběla nejen bojovnost a týmovost, ale především vůle poslouchat svého trenéra. Prohra v semifinále s BK Ústí nad Orlicí byla zasloužená. A tak jsme se začali chystat na boj o bronz.

Vandalství na cyklostezce v Náchodě nedaleko státní hranice s Polskem.
FOTO: Vandalství na cyklostezce v Náchodě. Odpočívadlo vypadá jako po boji

Nastupovali jsme hned po semifinále proti odpočatějšímu domácímu týmu z BK NAPOS Vysoká nad Labem. Nebyla to pastva pro oči, ale opravdový boj o každý metr hřiště, o každý bod. Před skvělou kulisou (velký dík patří našim fanouškům, kteří neúnavně a hlasitě hnali naše hráče dopředu) se odehrál vyrovnaný zápas, hodný boje o medaili. I když jsme neustále vedli, nemohli jsme soupeři odskočit víc než na 9 bodů. V polovině poslední čtvrtiny jsme zvýšili na 38:26 a mohlo se zdát, že je rozhodnuto. Nebylo. Soupeř se nevzdal a po sérii proměněných košů byl stav 2 minuty před koncem jen 40:36. Po té přišlo pár neproměněných šancí na obou stranách. Až dvacet sekund před koncem po precizně zahraném signálu jsme dali koš, který rozhodl o tom, že bronzové medaile putují do Náchoda.

Radost dětí a nás trenérů byla obrovská. Děkujeme za podporu rodičům, fanouškům a přátelům basketbalu a všem přejeme hodně osobních a sportovních úspěchů.

Za BK Bizoni Náchod Pavel Bors, trenér

Semifinále: BK Ústí nad Orlicí - BK Bizoni Náchod 69:39

Body: Vávra 18, Tomek 6, Kukrál 4, Dobeš 3, Mádle 3, Hendl 2, Štrof 2, Petráček 1, Mrštinová, Prouzová E., Řehák, Bezděk

BVK Holice - BK NAPOS Vysoká nad Labem 91:8

o 3.místo

BK NAPOS Vysoká Nad Labem - BK Bizoni Náchod 36:42

Body: Vávra 16, Hendl 11, Štrof 10, Tomek 2, Mádle 2, Kukrál 1, Dobeš, Petráček, Mrštinová, Prouzová E., Řehák, Bezděk

Finále:

BVK Holice - BK Ústí nad Orlicí 61:31