Má svoje zaručená místa a často nám do redakce posílá snímky houbových úlovků. Tentokrát prozradil, jak připravuje jeden z jeho oblíbených receptů – houbové rizoto.

Suroviny:

300 g rýže na rizoto

200 g hub

125 g másla

1 polévková lžíce olivového oleje

1 cibule

2 stroužky česneku

1 l horkého zeleninového vývaru

suché bílé víno

sůl, pepř, parmazán, čerstvé bylinky

O víkendu řádili na Broďáku vodníci
O víkendu řádili na Broďáku vodníci

„Ve velké pánvi (wok) rozpustíme polovinu másla s olejem na slabém ohni restujeme asi 3 minuty na drobno nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Přidáme pokrájené houby a restujeme další asi 3 minuty. Vsypeme rýži, dobře promícháme, aby se rýže obalila máslem a zalijeme vývarem a vínem, aby byla rýže lehce ponořena. Vaříme na slabém ohni, dokud se tekutina nevyvaří, promícháme a doléváme vývar a víno. Rizoto je hotové, když je rýže měkká a krémovitá. Dolijeme víno, přidáme zbytek másla a promícháme. Nakonec přidáme čerstvé bylinky a plátky parmazánu.“

A co dobrého připravujete z hub vy? Podělte se s ostatními čtenáři a pošlete nám recept na e-mail: regina.hellova@denik.cz. Rádi ho zveřejníme.