Má svoje zaručená místa a často nám do redakce posílá snímky houbových úlovků. Tentokrát prozradil, jak připravuje jeden z jeho oblíbených receptů – houbové rizoto.
Suroviny:
300 g rýže na rizoto
200 g hub
125 g másla
1 polévková lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 l horkého zeleninového vývaru
suché bílé víno
sůl, pepř, parmazán, čerstvé bylinky
„Ve velké pánvi (wok) rozpustíme polovinu másla s olejem na slabém ohni restujeme asi 3 minuty na drobno nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Přidáme pokrájené houby a restujeme další asi 3 minuty. Vsypeme rýži, dobře promícháme, aby se rýže obalila máslem a zalijeme vývarem a vínem, aby byla rýže lehce ponořena. Vaříme na slabém ohni, dokud se tekutina nevyvaří, promícháme a doléváme vývar a víno. Rizoto je hotové, když je rýže měkká a krémovitá. Dolijeme víno, přidáme zbytek másla a promícháme. Nakonec přidáme čerstvé bylinky a plátky parmazánu.“
A co dobrého připravujete z hub vy? Podělte se s ostatními čtenáři a pošlete nám recept na e-mail: regina.hellova@denik.cz. Rádi ho zveřejníme.