Přestože návštěvníci na farmu kvůli nařízení vlády nesmějí, chovatelé se radují alespoň z narození letošních mláďat. Na svět už vykoukl malý zebu, kůzlata různých plemen i jehňata. 

Farma Wenet je obklopená malebnou krajinou Broumovska, která skýtá mnohé vyžití v každém ročním období, od romantických procházek po okolí, po celodenní výlety do skal, zdejších lesů, návštěvy památek, ale i oddech a relax u našich zvířátek na farmě. 

S chovem jsme začali již v roce 1995. V té době by nás ani ve snu nenapadlo, že někdy v budoucnu budeme chovat taková zvířátka, jaká máme nyní. Vše začalo nevinně jedním pštrosem, emu hnědým, který se na zahradě vyjímal a byl tehdy něčím velmi exotickým. No jenže po čase nám bylo líto, že běhá po zahradě sám, tak jsme mu pořídili dalšího do páru.

Na rozměrné ploše lze vidět sněhobílé prostředí Antarktidy s polehávajícími či promenujícími se tučňáky, do něhož zavádí jako do města nebo obce tabule s anglicky psaným názvem Nothing, tedy česky Nic.
Z Antarktidy na zeď Luxfer Open Space přenesl David Böhm tiché Nic

V dnešní době u nás najdete i pštrosa nandu pampového. Patříme také mezi jedny z největších chovatelů lam v České republice, v našem chovném stádu jsou zastoupeny lamy krotké, lamy guanaka a lamy alpaky. V roce 2008 do našeho chovu přibyli i velbloudi. Chováme ale i klasická vesnická zvířátka, jakou jsou králíci, slepice, husy, kachny a samozřejmě také ovečky, kozy, prasátka a mnohá jiná.

Chov zvířátek je naším velkým koníčkem a věnujeme mu takřka celý náš volný čas. Je to sice práce, která k tomu neodmyslitelně patří, ale odměnou pro nás jsou pak nejen zvířata v dobré kondici, ale i nové přírůstky, které potěší nejen nás, ale mnohé návštěvníky farmy. Těmi bývají děti ze škol a školek, a to nejen místní, ale z celého Královéhradeckého kraje, které nás se svými učitelkami a vychovatelkami navštěvují. Nadšení dětí a jejich radost v očích nás pokaždé přesvědčí o tom, že to co děláme, má svůj smysl.

Martin Weber, Martin Netík