A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně.

Inspirujte ostatní, pošlete nám na e-mail: regina.hellova@denik.cz váš oblíbený recept (s krátkým postupem přípravy) i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště. Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku.

Ukázky:

Lucie Váchová, redaktorka Deníku

Rohlíky podle redaktorky Lucie Váchové.Zdroj: Lucie VáchováDOMÁCÍ ROHLÍKY

- 500 gramů mouky (míchám podle nálady hladkou pšeničnou s celozrnnou žitnou nebo špaldovou -  to pak je těsto hutnější a déle kyne)
- 60 gramů másla
- 8 gramů soli
- 280 ml vody
- 1/2 kostky droždí, nebo 1 sáček sušeného 

Radka Třísková, čtenářka

Květákové placičky podle Radky Třískové.Zdroj: Radka TřískováZDRAVÉ KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY

- 4 větší růžičky květáku
- 2 vejce
- sůl
- 2 lžíce špaldové hladké mouky

Postup: Květák ovaříme ve slané vodě, necháme ostydnout a rozmačkáme. Přidáme vejce, sůl, mouku a zamícháme. Lžicí dáváme placičky na pečicí papír a pečeme asi 20 min na 180 °C.