V pátek 21. srpna v 18 hodin odstartuje v klášterních Opatských sálech tradiční Dobročinný večer pro Broumovsko – filantropicky laděná společenská akce, spojená s ochutnávkou vín, rautem, hudebním programem a tichou i veřejnou aukcí vín a uměleckých předmětů. Celý výtěžek večera, do něho bude zahrnuto i vstupné 500 korun, putuje na podporu grantového programu Máme rádi Broumovsko a na vybrané aktivity Agentury pro rozvoj Broumovska, která akci pořádá. Místa jsou ještě volná, zájemci se mohou registrovat na emailu dobrocinny.vecer@broumovsko.cz.

V sobotu 22. srpna ve 13 hodin naváže na tuto akci Vinum et Cetera - oblíbená veřejná ochutnávka vín z kolekce Salonu vín ČR. Ochutnávky se účastní i Marek Babisz, hlavní sommelier Salonu vín ČR. Ten mimo svou stálou expozici na zámku ve Valticích představuje veřejnosti vína externě pouze jednou v roce, a to právě v Broumově. Návštěvníci tak mohou vína nejen ochutnat, ale také se o nich dozvědět mnoho informací, včetně zajímavostí o pěstování a technologii zpracování. 

Foto: Deník/ Regina Hellová
Sklízíte nevídané kousky? Pošlete nám fotografie!

O hudební program se postarají Cimbálová muzika Bača, zpěvák a kytarista David Fiedler a broumovští hudebníci Tomáš Mrština a Jakub Šafář, kteří zajistí neformální afterparty v Růžovém dvoře. Vstupné je 90 Kč na místě, 70 Kč v předprodeji - vína se platí zvlášť. Pořádá: Vzdělávací a kulturní centrum Broumov.

Kateřina Ostradecká