Po úspěšných dvou ročnících jsme se rozhodli akci zopakovat a doufáme, že bude stejně kvalitní. Okruh je stejný jako v loňském roce, tzn. klasikářský, tempařský, ale pěkně zvlněný. Ve spolupráci s Policií České republiky jsme se pokusili vytipovat vhodný okruh a našli jsme ho na katastrech obcí pod Hořičkami, kde bude zázemí v tamním sportovním areálu.

Musím za organizátory poděkovat starostům jednotlivých obcí, přes jejichž katastrální území budeme projíždět, za celkovou pomoc se zajištěním závodu, zejména na křižovatkách. Naší snahou je zorganizovat kvalitně zajištěný závod i pro hobíky, je to ideální příležitost zkusit si silniční závod pro každého.

V Náchodě je in-line rychlobruslení poměrně novým sportem od roku 2006.
Náchodští rychlobruslaři sbírají zkušenosti a medaile. Přivítají i nové zájemce

Startovat se bude u Heřmanského dvora v neděli dopoledne v 10:00 ve dvou po sobě jdoucích vlnách. Hlavní kategorie jede 4,5 okruhu tzn. přes 70 km, veteráni a ženy jedou 3,5 okruhu.Závod se jede za plného silničního provozu, okruh bude označen dopravními značkami a omezenou rychlostí. Prosíme řidiče o maximální toleranci a ukázněnost.

Na startu budou zkušení cyklisté, ale i amatéři, kteří si zkrátka přijdou závod jen vyzkoušet. Předpokládáme, že výkonnostní rozptyl bude opět velký. Registrace je možná i na místě, takže pokud si chce i amatérský cyklista vyzkoušet závodní tempo, má ideální příležitost.

Libor Mojžíš, cyklista, ředitel závodu a starosta městysu Žernov