Až cílená srážka policistů s autem, které řídil 25letý muž z Bělé nad Radbuzou pod vlivem drog, zastavila jeho zběsilou jízdu po Domažlicku. Teď bude čelit trestnímu řízení pro podezření ze spáchání trestných činů obecné ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podezřelého řidiče si policisté, kteří vykonávali silniční dohled, všimli u obce Havlovice, kde projížděl vysokou rychlostí s vozidlem Citroen C3. „Na základě osobní znalosti věděli, že automobil řídí muž, kterému byl nedávno zadržen řidičský průkaz, a to z důvodu pozitivního testu na omamné a psychotropní látky. Hlídka se za vozidlem ihned rozjela a zákonným způsobem jej chtěla zastavit,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová.

Zdroj: Youtube

Řidič však nereagoval na zvukové ani světelné znamení, přejížděl do protisměru, nebezpečně předjížděl v nepřehledných úsecích a svým jednáním a jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Do pronásledování řidiče se postupně zapojily i další hlídky, mladý muž ani tak ze své jízdy neubral. V té chvíli už se blížil k obci Folmava, kde je vysoká koncentrace chodců a hrozil střet s některým z nich.

Proto se policisté rozhodli využít donucovacího prostředku k násilnému zastavení vozidla. „I v této vypjaté situaci zvolili vhodný úsek tak, aby minimalizovali rozsah škod a donutili řidiče k zastavení vozidla. Za použití dalších donucovacích prostředků muže donutili vystoupit z auta a omezili jej na osobní svobodě. Řidiči provedli orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní,“ dodala Korandová.

Kriminalisté z Domažlic si v rámci prověřování vyžádali i potřebné znalecké posudky a případem se nadále zabývají.

První várka domažlického piva v domažlickém pivovaru.
Pivovar otevírá a pivu se požehnalo